18:05 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Μάτι: Ο δικηγόρος των θυμάτων επιβεβαιώνει τις παρεμβάσεις. Τι δηλώνει στο eReportaz

Μάτι: Ο δικηγόρος των θυμάτων επιβεβαιώνει τις παρεμβάσεις. Τι δηλώνει στο eReportaz

Σεισμό έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις απειλές και τις παρεμβάσεις που φέρεται να έχει δεχθεί ο Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δημήτρης Λιότσιος που ανέλαβε με εισαγγελική παραγγελία τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας στο Μάτι.

Ρεπορτάζ: Κυριάκος Θεοδοσίου

«Θάψε τα γιατί θα σε σκίσουμε», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Καθημερινής που περιγράφει «τα δικαστικά έγγραφα της τραγωδίας και οι ωμές απειλές κατά του επικεφαλής των ερευνών από την ηγεσία της πυροσβεστικής».

Ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων που βρήκαν φρικτό θάνατο το 2018 στο Μάτι, Αντώνης Φούσας μιλάει στο eReportaz και επιβεβαιώνει τις παρεμβάσεις που φέρεται να έχει δεχθεί ο κ. Λιότσιος για την υπόθεση.

«Εγώ με τον κ. Λιότσιο δε μίλησα και δε συναντήθηκα ποτέ, ωστόσο έχω πληροφορίες ότι πράγματι δέχθηκε παρεμβάσεις ίσως και απειλές για να επηρεάσει το πόρισμά του και τη σχετική έκθεσή του. Εκείνος προσέφυγε στη δικαιοσύνη, κατήγγειλε το γεγονός αυτό και επομένως όλα τα θέματα αυτά θα ερευνηθούν από τη δικαιοσύνη. Γνωρίζω όμως ότι είναι πολύ ακέραιος άνθρωπος και θα ασκήσει το καθήκον του με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και προσοχή», αναφέρει στο eReportaz και συνεχίζει:

«Από πλευράς των οικογενειών και για λογαριασμό τους θέλω να δηλώσω τα εξής. Έχουν απεριόριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και γνωρίζουν ότι ο ανακριτής ασκεί με πολλή προσοχή και υπευθυνότητα τα καθήκοντά του. Ωστόσο όμως ανησυχούν μην τυχόν έχουμε προβλήματα παραγραφής και για το λόγο αυτό παρακαλούν τη δικαιοσύνη να επισθευθούν οι σχτικές διαδικασίες και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν όσοι πράγματι ευθύνονται για τη μεγάλη καταστροφή και τα 102 τραγικά θύματα».

Διάψευση Γεροβασίλη για τις παρεμβάσεις: Ουδέν ψευδέστερον

Την ίδια στιγμή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, απάντησε με επίσημη ανακοίνωσή της, στο δημοσίευμα της Καθημερινής τονίζοντας την χαρακτηριστική φράση «ουδέν ψευδέστερον».

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας