8:20 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Μάξιμος Σαράφης: Η κατάθεση τρόμου στον Σοφουλάκη

Μάξιμος Σαράφης: Η κατάθεση τρόμου στον Σοφουλάκη

Κατάθεση η οποία παρέπεμπε σε Χουλιγουντιανή ταινία έδωσε ο προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, ο οποίος διερευνά (άραγε για πόσο;) τυχόν ευθύνες των εισαγγελέων Διαφθοράς και κυρίως της αγαπημένης Ελένης Τουλουπάκη στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Η κατάθεση δόθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ και ο μάρτυρας, οι οποίος δεν ανακάλεσε όσα έχει καταγγείλει, δεν ήρθε σε επαφή τετ α τετ με τον εισαγγελικό λειτουργό. Σε μια αίθουσα ο Σοφουλάκης, σε άλλη ο Μάξιμος Σαράφης. Όπως προβλέπεται από το… πρωτόκολλο ο μάρτυρας κατέθεσε με αλλοιωμένη φωνή, σε σημείο ο εισαγγελικός λειτουργός να μην γνωρίζει εάν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.

Σε ότι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι στην Προανακριτική οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι μάρτυρες να καταθέσουν «απροστάτευτοι». Καλή «πηγή» από την άλλη άκρη του Ατλαντικού με πήρε τηλέφωνο και μου διεμήνυσε τα εξής: «Μην πιστεύεις όσα διαβάζεις. Ούτε όσα ακούς. Η κατάθεση θα δοθεί βάσει όσων προβλέπει η νομοθεσία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο». Για να το λέει ο καλός ο «φίλος» που δεν με έχει εκθέσει ποτέ σε πληροφόρηση την οποία μου δίνει κάτι θα ξέρει!

Nωρίτερα, με επιστολή του ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής κ. Ιωάννης Μπουγάς προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Β. Πλιώτα διατυπώνει τρία αιτήματα που έχουν να κάνουν με τα έγγραφα που έχουν λάβει από την Εισαγγελία Διαφθοράς, την εξέταση των μαρτύρων και την εξέταση του αν είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Την άρνηση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis να προσέλθουν και να καταθέσουν ενώπιόν της καταγγέλλει στην επιστολή της στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Παράλληλα, τονίζεται ότι  η εισαγγελέας Διαφθοράς δεν έχει διαβιβάσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας. Έτσι, η προανακριτική διατυπώνει τρία αιτήματα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, μέσω επιστολής που του επέδωσε. Ειδικότερα στην επιστολή τους, τα μέλη της επιτροπής ζητούν:

-Να διασφαλίσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων από την επιτροπή με τον τρόπο που τους είχε εξετάσει ο αντεισαγγελέας κ.Σοφουλάκης.

-Να διασφαλίσει ο κ.Πλιώτας ώστε να λάβουν όλα τα αιτηθέντα έγγραφα από την Εισαγγελία Διαφθοράς

-Στο πλαίσιο των πραγματικών περιστατικών που επισημαίνονται από την επιτροπή να απευθυνθεί ο κ.Πλιώτας στους αρμόδιους εισαγγελείς που έχουν την ευθύνη της υπαγωγής στο καθεστώς προστασίας «για να εκτιμήσουν τα ανωτέρω λαμβάνοντας υπόψη τις αντιρρήσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν στην Επιτροπή μας και την εν τέλει άρνησή τους να εξετασθούν, καθώς και το ενδεχόμενο, βάσει των καταθέσεων που έχουμε ήδη διαδιβάσει να είναι εμπλεκόμενοι στην όλη διαδικασία».

*Από την στήλη εδώλιο της εφημερίδας “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας