21:34 Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

"Με κατηγόρησαν ότι πήρα το φιαλίδιο με το εμβόλιο και μετά μου είπαν ότι το βρήκαν στα σκουπίδια" λέει η συνοδός ηλικιωμένου στην Κω (βίντεο)

"Με κατηγόρησαν ότι πήρα το φιαλίδιο με το εμβόλιο και μετά μου είπαν ότι το βρήκαν στα σκουπίδια" λέει η συνοδός ηλικιωμένου στην Κω (βίντεο)

Αποφασισμένη να κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων του Εμβολιαστικού κέντρου στην Κω είναι η συνοδός του ηλικιωμένου στην Κω την οποία κατηγόρησαν οι αρμόδιοι εκεί ότι ευθύνεται για την κλοπή φιαλιδίου με έξι δόσεις από εμβολίου.

Μιλώντας στο MEGA η κόρη του 80χρονου είπε ότι απλά ζήτησε να δει το φιαλίδιο πράγμα που της αρνήθηκαν κατηγορηματικά. “Κάποια στιγμή το έχασαν , με κατηγόρησαν ότι το πήρα εγώ και μου ζήτησαν να το επιστρέψω. Τους είπα ότι δεν το έχω πάρει εγώ και ζήτησα να με ψάξουν. Οι ίδιοι δήλωσαν αναρμόδιοι να το κάνουν αυτό και είπαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία. Περίμενα επί ώρες του αστυνομικούς οι οποίοι δεν ήλθαν ποτέ. Κάποια στιγμή μου είπαν από το εμβολιαστικό κέντρο ότι βρήκαν το φιαλίδιο στα σκουπίδια και μου ζήτησαν συγγνώμη. Τότε εγώ τους είπα ότι θα κινηθώ νομικά σε βάρος τους γιατί με έκαναν ρεζίλι μπροστά σε συγχωριανούς μου. Μετά από μέρες με κάλεσαν οι αστυνομικοί για κατάθεση. Εκεί έμαθα ότι το φιαλίδιο ,όχι μόνο δεν είχε βρεθεί αλλά ήταν και γεμάτο” ανέφερε.

Το φιαλίδιο με τις έξι δόσεις του εμβολίου χάθηκε από το νοσοκομείο της Κω το περασμένο Σάββατο. Την απώλεια έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του ο διοικητής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Κω Σταμάτιος Βασιλειάδης, ο οποίος ήδη έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Κω.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχηρή διάψευση του ΕΟΦ σχετικά με την απόσυρση παρτίδας του εμβολίου της AstraZeneca, στην Ελλάδα

Κρήτη: Πλοίο με κρούσματα κορωνοϊού αγκυροβόλησε στους Καλούς Λιμένες

 


Στην ανακοίνωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου της Κω αναφέρει τα εξής:

«Το Σάββατο 6 Μαρτίου και ώρα περίπου 9 π.μ., στο εμβολιαστικό κέντρο του ΓΝΚΥΚΩ διαπιστώθηκε η εξαφάνιση ενός φιαλιδίου ανασυσταμένου εμβολίου της Pfizer έξι δόσεων. Η διαπίστωση έγινε μετά την ολοκλήρωση των έξι πρώτων εμβολιασμών.

«Το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου ενημέρωσε τη Διοίκηση και εδόθη άμεσα εντολή για διενέργεια ΕΔΕ. Ταυτόχρονα κάλεσε την Αστυνομία, η οποία προσήλθε και έκανε σχετική έρευνα. Μετά το πέρας του προγράμματος εμβολιασμών, το προσωπικό έδωσε έγγραφες καταθέσεις για το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα Κω προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

«Επισημαίνεται ότι και τα τρία μέλη του εμβολιαστικού κέντρου, για λόγους ευθιξίας, έθεσαν στην διάθεση της Διοίκησης την παραίτησή τους, η οποία δεν έγινε δεκτή», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Ιπποκρατείου της Κω.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας