23:00 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Με «πάσο κίνησης» οι μετακινήσεις μέσα στην Μαριούπολη. Η πόλη «θα παραμείνει κλειστή για είσοδο και έξοδο για όλους»

Με «πάσο κίνησης» οι μετακινήσεις μέσα στην Μαριούπολη. Η πόλη «θα παραμείνει κλειστή για είσοδο και έξοδο για όλους»

Μετά την άρνηση των Ουκρανών στρατιωτών να παραδώσουν την πόλη, τα ρωσικά στρατεύματα φέρεται να πλησιάζουν τη Μαριούπολη και να εκδίδουν «πάσο κίνησης» σε όσους παραμένουν εκεί, γνωστοποίησε σύμβουλος του δημάρχου.

Ο Πέτρο Αντριουσένκο πόσταρε φωτογραφία, μέσω Telegram την Κυριακή, που έδειχνε μια σειρά ανθρώπων που περίμεναν το πάσο τους.

«Εκατοντάδες πολίτες έπρεπε να σταθούν σε ουρές για να εξασφαλίσουν πάσο, χωρίς το οποίο θα είναι αδύνατο από αυτήν την εβδομάδα όχι μόνο να μετακινούνται μεταξύ των συνοικιών της πόλης, αλλά και στους δρόμους» υποστήριξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Αντριουσένκο, οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα συγκέντρωναν πληροφορίες ή τσέκαραν όσους παραμένουν στην πόλη.

Σε διαφορετική ενημέρωση, ο ίδιος γνωστοποίησε πως οι δυνάμεις της Ρωσίας ανακοίνωσαν πως η πόλη «θα παραμείνει κλειστή για είσοδο και έξοδο για όλους από τη Δευτέρα, και θα υπάρξει επίσης και απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ συνοικιών για μία εβδομάδα».

«Μάχη μέχρι τέλους»

Η Ουκρανία διαμήνυσε πως οι δυνάμεις της «θα πολεμήσουν μέχρι τέλους» στο υπό πολιορκία λιμάνι της Μαριούπολης, μετά την εκπνοή του ρωσικού τελεσίγραφου για παράδοση των εναπομείναντων στην πόλη στρατιωτών.

Η Μόσχα πλησιάζει κάθε ώρα και περισσότερο στον πλήρη έλεγχο της πόλης που, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα είναι το μεγαλύτερο «έπαθλο» από την έναρξη του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι ανηλεείς βομβαρδισμοί και οι ατελείωτες οδομαχίες έχουν σχεδόν ισοπεδώσει την πόλη, σκοτώνοντας σύμφωνα με τις ουκρανικές εκτιμήσεις πάνω από 21.000 ανθρώπους.

«Η πόλη δεν έχει πέσει ακόμα. Βρίσκονται ακόμη εκεί οι δυνάμεις μας, οι στρατιώτες μας. Και θα πολεμήσουν μέχρι τέλους» ανέφερε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, λίγες ώρες μετά την εκπνοή του ρωσικού τελεσίγραφου.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: «Η Ρωσία αποφάσισε να ισοπεδώσει τη Μαριούπολη»

Ουκρανία: Εξέπνευσε το τελεσίγραφο του Πούτιν – Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εισβάλουν στη Μαριούπολη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας