17:24 Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μεγάλο βήμα για την ελληνική κεφαλαιαγορά

Μεγάλο βήμα για την ελληνική κεφαλαιαγορά

Μια μεγάλη μέρα ήταν η περασμένη Δευτέρα για την Capital Product Partners (CPLP) και ο βασικός μέτοχος, Βαγγέλης Μαρινάκης, ήταν άκρως ικανοποιημένος και για την απόδοση του εταιρικού ομολόγου και για την έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο εφοπλιστής δήλωσε πως «κάτι καλό γίνεται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα».

Παράλληλα επισήμανε ότι αποτελεί θετικό γεγονός η διαπραγμάτευση των ομολόγων των δύο ναυτιλιακών εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας (η πρώτη είναι η Costa Mare του Ομίλου Κωνσταντακόπουλου) και θα ήταν χρήσιμο να πράξουν ανάλογα και άλλες σοβαρές ναυτιλιακές εταιρείες, έτσι ώστε να ενισχυθεί ο θεσμός της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Επίσης τόνισε ότι ο κλάδος της ναυτιλίας δίνει μεγάλη έμφαση στην πράσινη μετάβαση, συμβάλλοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Το ομόλογο της Capital Product Partners έκανε πρεμιέρα στο ταμπλό με εισαγωγή των 150.000 τίτλων στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος.

Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των ομολογιών της εταιρείας ήταν 1.000 ευρώ ανά ομολογία, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.

Όπως δημοσιεύτηκε στην ΜΠΑΜ της Κυριακής

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας