0:19 Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

ΜέΡΑ 25: Eγκρίθηκαν τα κείμενα για το συνέδριο - «Σε θέση μάχης» θέτει το κόμμα ο Γ. Βαρουφάκης

ΜέΡΑ 25: Eγκρίθηκαν τα κείμενα για το συνέδριο - «Σε θέση μάχης» θέτει το κόμμα ο Γ. Βαρουφάκης

Με την έγκριση των τελικών κειμένων βάσης του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Ιουνίου στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ 25.

Τις εργασίες έκλεισε ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έκανε λόγο για έναν εξαιρετικό προσυνεδριακό διάλογο. «Το ΜέΡΑ25 δεν μεγαλώνει μόνο, αλλά και ωριμάζει πολιτικά», είπε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι «η συζήτηση που έχει γίνει είναι εξαιρετική και πρέπει να ριζοσπαστικοποιηθούμε ακόμα περισσότερο απ’ όταν ξεκίνησε το πανευρωπαϊκό κίνημα μας».

Πρόσθεσε ότι το «συνέδριο μας που θα γίνει σε αυτή την ταξική συνοικία της Αττικής, στη Δραπεστώνα, θα είναι το εμβόλιο της ενίσχυσης της συλλογικότητας μας στην προσπάθεια να διεμβολίσουμε το μνημονιακό κατεστημένο και να συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια σε ένα ολόκληρο, απάνθρωπο και περιβαλλοντοκτόνο σύστημα εκμετάλλευσης».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και θέση μάχης για όλα όσα έρχονται σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Είμαστε απαραίτητοι για το προοδευτικό κίνημα και για τους πολίτες της χώρας όσο κι αν η ολιγαρχία, τα ΜΜΕ και το μνημονιακό σύστημα θέλουν να μας αφανίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε και εκτενή αναφορά «στο Απαρτχάιντ που χτίζει η ηγεσία του Ισραήλ στην Παλαιστίνη μαζί με τα ΜΜΕ, το ΝΑΤΟ και τους εγχώριούς της μνημονιακούς συμμάχους». Επίσης, αναφέρθηκε και στο Φόρουμ των Δελφών χαρακτηρίζοντας το «ως ένα “Δελφινάριο της Κλεπτοπίας” στο οποίο πέραν της ολιγαρχικής ΝΔ, συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ της συνθηκολόγησης με “αριστερό” πρόσημο».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μία εισαγωγική τοποθέτηση του συντονιστή της ΚΕ του ΜέΡΑ25 Κώστα Μπιτσάνη, ο οποίος έκανε λόγο για έναν εποικοδομητικό και παραγωγικό προσυνεδριακό διάλογο. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος συζητώντας και εγκρίνοντας τα κείμενα βάσης. Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 ολοκληρώθηκαν με την υπερψήφιση ενός ψηφίσματος «ενάντια στην εργασία τις Κυριακές και ιδιαίτερα την αιφνίδια απόφαση για ανοιχτά καταστήματα, τόσο αυτή, όσο και την επόμενη Κυριακή, συνεχόμενα, παρά τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ν. Ηλιόπουλος: Το εργασιακό νομοσχέδιο φέρνει στήριξη στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Έλενα Ράπτη: Σιωπηλά και αθόρυβα παντρεύτηκε…. έτσι και χώρισε μετά ένα χρόνο γάμου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας