13:13 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Μέρκελ: Απάνθρωπα όσα συμβαίνουν στο Χαλέπι με την υποστήριξη της Ρωσίας – Ανάγκη για μακροχρόνια εκεχειρία

Μέρκελ: Απάνθρωπα όσα συμβαίνουν στο Χαλέπι με την υποστήριξη της Ρωσίας – Ανάγκη για μακροχρόνια εκεχειρία

Για την κατάσταση στο Χαλέπι μίλησε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, εισερχόμενη στο χώρο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, χαρακτηρίζοντας απάνθρωπα τα όσα γίνονται από τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, και τις ρωσικές δυνάμεις, και καλώντας σε εκεχειρία.

«Το να γίνεται συζήτηση είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να υπάρξει μια θέση και πρέπει να καταδείξουμε ότι αυτά που συνέβησαν στο Χαλέπι με την υποστήριξη της Ρωσίας είναι πραγματικά απάνθρωπα. Πρέπει να εργασθούμε για να υπάρξει σύντομα μακροχρόνια εκεχειρία για να υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια και να υπάρξει και ένα φως αφού υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται την ειρήνη και δεν έχουν καμία σχέση με τους τρομοκράτες», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι στη Σύνοδο «θα συζητηθούν τα διάφορα βήματα που πρέπει να γίνουν στην εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια», ενώ σε ό,τι αφορά στο Brexit, σχολίασε ότι «είναι πλέον θέμα του Ηνωμένου Βασιλείου να υποβάλει το αίτημα αποχώρησης, το Brexit θα μας απασχολήσει ελάχιστα στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο θα καλωσορίσουμε την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι».

Ακόμη, η καγκελάριος είπε ότι, μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, θα ενημερώσουν τους υπόλοιπους 26 ηγέτες για τις διαβουλεύσεις τους με τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας, για την ειρήνευση στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, με αφορμή τα πρόσφατα ταξίδια της σε χώρες της Αφρικής, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει προσπάθεια από πλευράς ΕΕ ώστε να υπάρχει ελπίδα για τους ανθρώπους στις αφρικανικές χώρες, να μπορούν να ζουν εκεί με αξιοπρέπεια, ώστε να μην μετατρέπονται σε οικονομικούς μετανάστες.

Τέλος, σημείωσε ότι την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα της Συνόδου, θα συζητηθούν και θέματα τα οποία αφορούν στις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας