6:29 Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Μήνυμα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την «Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών»

Μήνυμα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την «Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών»

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας σε μήνυμα του για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι το φαινόμενο αυτό «αποτελεί μια παγκόσμια πανδημία, που προκαλεί αλγεινή εικόνα για τις σύγχρονες πολιτισμένες κοινωνίες.»

Παράλληλα σημειώνει ότι «η πραγματική διάσταση του προβλήματος είναι ακόμη πιο απογοητευτική, αφού μεγάλο ποσοστό των θυμάτων δεν καταγγέλλουν ποτέ το πρόβλημα. Δικαίως, λοιπόν, είναι το φαινόμενο που έχει χαρακτηριστεί ως «αόρατο».»

Επιπρόσθετα υπογραμμίζει ότι το 81,4% των δραστών που διώχθηκαν ποινικά το 2021 για ενδοοικογενειακή βία ήταν άντρες, ενώ οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια αφορούσαν σε ποσοστό 98% δράστες άντρες.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι τα θύματα πρέπει να θυμούνται ότι δεν είναι μόνα τους, καθώς «υπάρχει ο απαιτούμενος μηχανισμός για να τα υποστηρίξει. Ένας μηχανισμός που ξεκινά από τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής στα Αστυνομικά Τμήματα και τα 91 Επιχειρησιακά και Επιτελικά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας με καταρτισμένα στελέχη και κυριότερο σκοπό να στηρίξουν τα θύματα με υπευθυνότητα, εχεμύθεια και επαγγελματισμό.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκαν τα μέλη του ΔΣ δομής παιδιών & ενηλίκων ΑμΕΑ μετά τους ελέγχους της ΕΑΔ για θανάτους τροφίμων

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε στο πρόσωπο τον 8χρονο γιο του και γρονθοκόπησε τη 30χρονη σύζυγό του

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας