23:08 Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Μητσοτάκης: Να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών

Μητσοτάκης: Να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών

Απάντηση στα όσα υποστήριξε στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, οτι δηλαδή η ΝΔ δεν θέλει την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, έδωσε προσωπικά, μέσω των social media, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζοντας ότι ήδη απο το 2006 είχε μόνος του, σαν «αντάρτης» βουλευτής, αναλάβει πρωτοβουλία για την αλλαγή του νόμου, στην αναθεώρηση του Συντάγματος που είχε προωθήσει τότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η πρόταση δεν είχε συμπεριληφθεί στην εισήγηση της Νέας Δημοκρατίας και δεν κατάφερε τελικά να μαζέψει τις 50 υπογραφές που απαιτούνται, ενώ δεν την είχε υπογράψει και κανείς από τον τότε Συνασπισμό…

Γράφει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Ο κ. Τσίπρας είπε σήμερα πως δεν επιθυμώ να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ως συνήθως, λέει ψέματα. Το 2006 ανέλαβα πρωτοβουλία αναθεώρησης του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Τότε, κανένας από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν υπέγραψε την πρότασή μου.»

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:
«Πολύ φοβάμαι ότι αυτό που οδηγεί τον κο Μητσοτάκη σε αυτή τη στάση είναι η ενδόμυχη επιθυμία του να μην αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών. Τον καλούμε λοιπόν να αναλάβει τις ευθύνες του ενώπιον του ελληνικού λαού, με καθαρές κουβέντες και όχι με μισόλογα.»

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter με το κείμενο της πρότασης που είχε καταθέσει το 2006 για αλλαγή του νόμου περι ευθύνης υπουργών:

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας