16:06 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Μητσοτάκης: Όσοι φωνασκούν ότι θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, μπορεί να προσγειωθούν απότομα στην πραγματικότητα

Μητσοτάκης: Όσοι φωνασκούν ότι θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, μπορεί να προσγειωθούν απότομα στην πραγματικότητα

Κανένας δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία, ούτε να επανασχεδιάσει τη γεωγραφία, ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Τουρκία, από την Κομοτηνή.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε όσους φωνάζουν ότι «θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά»- μια ατάκα που περιλαμβάνει η προκλητική ρητορική της Άγκυρας- απαντώντας ότι οι ίδιοι μπορεί «να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα».

«Η κυβέρνηση της Τουρκίας κινείται δυστυχώς σε έναν παροξυσμό προκλήσεων, δηλητηριάζοντας κυρίως τους ίδιους τους πολίτες της. Όσο η Άγκυρα υψώνει τους τόνους, τόσο βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση. Κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία, ούτε να επανασχεδιάσει τη γεωγραφία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Η Αθήνα, συνέχισε, στην επιθετικότητα αντιτάσσει την ετοιμότητα, «μένουμε πιστοί στο διεθνές δίκαιο, μένουμε πιστοί στο δίκαιο της θάλασσας αλλά και στη συνθήκη της Λοζάνης. Κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις απειλές, αλλά τις έχουμε πάντα ανοιχτές σε γόνιμες επαφές».

Είμαστε έτοιμοι πάντα να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, συνέχισε ο πρωθυπουργός, αλλά, επανέλαβε, «δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο».

«Όσοι φωνασκούν πως τάχα θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, ένα μονάχα να σκεφτούν, μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν και ξαφνικά να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα «θα παραμείνουν θωρακισμένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία και θα αφήσουν πίσω αυτούς που μηδενίζουν και σκανδαλολογούν

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα πετύχουμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας