Μνημόσυνο των θυμάτων της Θύρας 7: “ΑΘΑΝΑΤΟΙ”

Μνημόσυνο των θυμάτων της Θύρας 7: “ΑΘΑΝΑΤΟΙ”

Μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7 τέλεσε σήμερα ο Ολυμπιακός τιμώντας για άλλη μία χρονιά την μνήμη των 21 θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στις Φεβρουαρίου του 1981.  Και ήταν όλοι εκεί,  από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και διοικητικούς παράγοντες, αθλητές από όλα τα τμήματα της ομάδας του Ολυμπιακού όπως και πλήθος κόσμου.

Παρόντες ήταν αθλητές όλων των τμημάτων των “ερυθρόλευκων” και στελέχη της διοίκησης από το ποδοσφαιρικό τμήμα με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαρινάκη όπως και από το μπασκετικό με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, αλλά πλήθος οπαδών της ομάδας.

“Αθάνατοι” ανέφερε χαρακτηριστικά η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην εικόνα που ανάρτησε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από το μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7…

“Αθάνατοι” και “Αδέρφια ζείτε” φώναζαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού προς τιμή των αδικοχαμένων φίλων της ομάδας.

Σε κεντρικό σημείο είχε τοποθετηθεί το μεγάλο πανό με τα πρόσωπα των 21 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου 1981, ενώ στη συνέχεια ο κόσμος μετέβη στο μνημείο της παλιάς Θύρας 7, από την άλλη πλευρά του γηπέδου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των θυμάτων, όπως και ο Γιάννης Μώραλης. Ανάμεσα στα στεφάνια, υπήρχε και ένα της ΠΑΕ ΑΕΚ, που κάθε χρόνο τιμά την μνήμη των θυμάτων.

Με το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης τον λόγο πήρε η κ. Νταϊφά, η οποία εξιστόρησε τα γεγονότα της ημέρας εκείνης. Έκανε το προσκλητήριο νεκρών και όλοι μαζί φώναζαν τα ονόματα των θυμάτων λέγοντας «ΠΑΡΩΝ» μετά από κάθε ένα.

Τον λόγο πήρε εν συνεχεία η μητέρα του νεαρότερου θύματος, του 14χρονου τότε Παναγιώτη Τουμανίδη. Αμέσως μετά, όπως κάθε χρόνο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός διεξήγαγε αιμοδοσία με τον κόσμο να ανταποκρίνεται θετικά.

Ολυμπιακός Ολυμπιακός Ολυμπιακός Ολυμπιακός Ολυμπιακός Ολυμπιακός Ολυμπιακός Ολυμπιακός Ολυμπιακός Ολυμπιακός Ολυμπιακός

Σχόλια