21:06 Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Μόνο για δύο μέρες και με λιγοστούς πιστούς το άνοιγμα των Εκκλησιών

Μόνο για δύο μέρες και με λιγοστούς πιστούς το άνοιγμα των Εκκλησιών

Το άνοιγμα των εκκλησιών ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων ενόψει των εορτών, τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και 9 ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Τα μέτρα αυτά που τελικά ανακοινώθηκαν είναι αποτέλεσμα της συνομιλίας που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών αναφορικά με το άνοιγμα των Εκκλησιών τις ημέρες των εορτών και όπως είχε προταθεί από την πλευρά της Εκκλησίας μετά από τις ισχυρές  πιέσεις και τα παράπονα που δεχόταν  η Ιεραρχία από πιστούς για τις κλειστές εκκλησίες.

Η πρόταση του Αρχιεπισκόπου ήταν να μην εισέρχεται κανένας στο ναό χωρίς να φορά μάσκα, καθώς επίσης και να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις μεταξύ των πιστών. Επίσης, ο αριθμός των ατόμων εντός του ναού να εξαρτάται από το εμβαδόν του (ναού), για παράδειγμα εάν πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι να μην επιτρέπεται η είσοδος σε πάνω από τέσσερα άτομα.Στην Ιεραρχία, τώρα εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να τελεστούν τα Χριστούγεννα περισσότερες λειτουργίες. Ειδικότερα, να πραγματοποιηθούν δύο λειτουργίες την παραμονή των Χριστουγέννων στις 21:00 και στις 23:00 και τρεις ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 5, στις 7 και στις 9 το πρωί, έτσι ώστε να μην προκληθεί συνωστισμός πιστών.

Περισσότερες λειτουργίες σχεδιάζονται και για τα Φώτα, ενώ δεν θα γίνει καμία λιτανεία. Οσον αφορά στη ρίψη του Σταυρού, έχει προταθεί να πραγματοποιηθεί σε κολυμπήθρα και όχι στη θάλασσα, το αντίδωρο να είναι τυλιγμένο σε χαρτί και ο Αγιασμός να δίνεται σε μπουκαλάκι.

Διαβάστε επίσης 

Εκοιμήθη ο Πατέρας Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός – Ήταν αρχιμάγειρας στο Αγιον Ορος

Με «click away» το λιανεμπόριο – Ανοίγουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια (Live)

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας