21:37 Τρίτη 6 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Μόσχα: Αποψιλώνονται πάρκα και δάση για να εγκατασταθούν αντιαεροπορικά συστήματα

Μόσχα: Αποψιλώνονται πάρκα και δάση για να εγκατασταθούν αντιαεροπορικά συστήματα

Τουλάχιστον τρεις εκτάσεις πάρκων και προστατευόμενων δασών στη Μόσχα αποψιλώνονται για να εγκατασταθούν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, σύμφωνα με τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας The Insider.

Μια εκ των τριών αυτών εκτάσεων βρίσκεται στην επικράτεια των πειραματικών αγρών της Ακαδημίας Αγροτικής Οικονομίας της Μόσχας, Τιμιριάζεφ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των δημοσιογράφων ερευνητών, στην έκταση αυτή έχουν εγκατασταθεί αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και συστήματα ραντάρ 92N6Е και 96L6Е.

Η δεύτερη έκταση βρίσκεται στο προστατευόμενο πάρκο «Λοσίνιι όστραβ». Οι τοπικές αρχές απαντώντας στην αγανάκτηση των κατοίκων και περιβαλλοντολόγων δήλωσαν ότι η κατασκευή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων σχετίζεται με τη «διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Στην έκταση αυτή όπως και στην έκταση της Ακαδημίας Τιμιριάζεφ, τα συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 και τα συστήματα ραντάρ 92N6E εγκαθίστανται σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων μέτρων από συγκροτήματα κατοικιών.

Η τρίτη έκταση που επελέγη στην τοποθεσία Πετσάτνικι, είναι μια έκταση 1.000 στρεμμάτων μπροστά από τον προστατευόμενο –μουσειακό χώρο Κολόμενσκογιε. Οι εργασίες για την εγκατάσταση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας ξεκίνησαν δίπλα από την εκκλησία της Ανάληψης, που έχει συμπεριληφθεί στο κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Και εσείς δεν κάνετε τίποτα. Στους κατασκευαστές έδωσαν ένα μήνα για να τα καλύψουν όλα με τσιμέντο. Εδώ θα τοποθετηθούν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσαν άνδρες της τοπικής αστυνομίας σε μια κάτοικο της περιοχής. Η ίδια ήθελε να καλέσει την αστυνομία, αλλά της είπαν να μην ενοχλεί. «Δεν καταλαβαίνετε πού παίρνονται αυτές οι αποφάσεις;» είπε στην κάτοικο ο αστυνομικός.

Όπως επισημαίνουν οι δημοσιογράφοι του ιστότοπου, οι αρχές της πόλης και οι δημοτικές αρχές εξακολουθούν να σιωπούν, παρά τις εκατοντάδες επιστολές διαμαρτυρίας που στέλνουν οι κάτοικοι. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επίσης δεν σχολίασε τις πληροφορίες για την ανάπτυξη συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στην επικράτεια της Μόσχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κραυγές αγωνίας από ρώσους ολιγάρχες. Η Μόσχα θα ξεμείνει από χρήματα το 2024

Πούτιν: Η Μόσχα πρέπει να λάβει υπόψη τις πυρηνικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας