More

  «Μου την έστησαν ο Φλώρος και οι δικηγόροι του»

  Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

  Τον Αριστείδη Φλώρο, κατάδικο για το σκάνδαλο Energa-HellasPower, αλλά και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, δίνει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μέσω του πολυσέλιδου απολογητικού υπομνήματος το οποίο αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

  Ανήμερα τη Μεγάλη Δευτέρα ο πολύπειρος ποινικολόγος επί έξι ώρες ξεδίπλωνε ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, κ. Νικόπουλου, τους νομικούς –και όχι μόνο- ισχυρισμούς, προκειμένου να προασπίσει την ελευθερία του. Ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη μάχη της ζωής του. Εξού και όταν αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία 50.000 ευρώ ξέσπασε σε λυγμούς και έπεσε στην αγκαλιά της κόρης του Μαρίας-Ελένης. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι οι πιθανότητες αυτήν τη φορά και προ της έλευσης του στο δικαστικό γραφείο ήταν κατά.

  Ο Φλώρος και οι δικηγόροι του με «έστησαν»

  Η απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου εντός του ανακριτικού γραφείου μετατράπηκε σε ένα ανελέητο σφυροκόπημα σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου αλλά και πολλών έγκριτων και μάχιμων  δικηγόρων, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο πλαίσιο της ανάκρισης και κατέθεσαν ότι ο ποινικολόγος ζητούσε επιτακτικά χρήματα (2 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον Ηλία Αναγνωστόπουλο) από τον αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο (δικηγόρο του Φλώρου) προκειμένου να κλείσει η ποινική διαμάχη μεταξύ του Αντωνόπουλου και του Φλώρου που ξέσπασε μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του πρώτου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Παραθέτοντας έγγραφα-ντοκουμέντα τα οποία βρίσκονται στην διάθεση της εφημερίδας και συγκεκριμένα τα καταγεγραμμένα επισκεπτήρια τα οποία δέχτηκε ο MrEnergaστις φυλακές και το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού την επίμαχη περίοδο, ο Λυκουρέζος αποδυνάμωσε μια προς μια τις επιβαρυντικές καταθέσεις τις οποίες είχαν δώσει οι συνάδελφοί του ενώπιον του κ. Νικόπουλου. Εν πολλοίς ισχυρίστηκε ότι τόσο η δική του εμπλοκή όσο και των δικηγόρων Παναγόπουλου και Αντωνόπουλου (σ.σ. παραμένει προφυλακισμένος) στην αποκαλούμενη «Μαφία των Φυλακών», πραγματοποιήθηκε μέσω παραπλανητικών καταθέσεων που δόθηκαν στις ανακριτικές Αρχές και κατονομάζει τον Αριστείδη Φλώρο ως «εγκέφαλο» της όλης προσπάθειας. Κατονομάζει όμως και μια πλειάδα δικηγόρων ως συνεργάτες του MrEnergaσε αυτήν την προσπάθεια. Και αυτό έχει τη δική του σημασία σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στη συγκεκριμένη πολύβουη υπόθεση.

   

  Τα μοιραία επισκεπτήρια

  Αρχικά ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος «αδυνατίζει» τις καταθέσεις που έδωσαν οι ποινικολόγοι Β. Δημακόπουλος, Η. Λάρδας και Κ. Μεταξόπουλος, οι οποίοι επιβεβαίωσαν –με τις καταθέσεις τους- την έγερση οικονομικών απαιτήσεων από τον Φλώρο προκειμένου να κλείσει η αντιδικία με τον Αντωνόπουλο. Κάνει λόγο για «δήθεν πληροφόρηση», την οποία αντλούσαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο «ως εάν ο αείμνηστος περιδιάβαινε τους διαδρόμους των δικαστηρίων και εξέθετε αναλυτικά τις υποθέσεις τους και τις λεπτομέρειες αυτών σε κάθε τυχόντα… φίλο ή γνωστό, χωρίς όμως ποτέ να αναφέρει περί δήθεν εκβίασής του…».

  Δεν μένει όμως μόνο εκεί. Καθώς στη συνέχεια αφήνει να εννοηθεί ότι οι συγκεκριμένοι δικηγόροι-μάρτυρες δεν αντλούσαν την πληροφόρησή τους από τον Ζαφειρόπουλο αλλά από τον ίδιο τον Φλώρο που τον επισκέπτονταν στην φυλακή!

  Αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Β. Δημακόπουλο. «Υπήρξε και αυτός υπερασπιστής του Α. Φλώρου ήδη από το έτος 2012 στο πλαίσιο της υπόθεσης Energa-HellasPower,ο οποίος κατηγορούνταν για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων. Κατόπιν της καταδίκης του σε πρώτο βαθμό σε ποινή καθείρξεως 21 ετών ο ίδιος ο μάρτυρας αναφέρει ότι ο Α. Φλώρος επέλεξε έτερους συνηγόρους να τον εκπροσωπήσουν. Παρόλα αυτά ο ως άνω συνήγορος επισκέπτεται τον Α. Φλώρο στο ψυχιατρικό κατάστημα κράτησης των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται αρκετούς μήνες αργότερα μετά την κατάργησή του (στις 30.5.2017, 31.8.2017, 24.10.2017, 13.11.2017)…».

  Σε ό,τι αφορά τους άλλους μάρτυρες, κ.κ. Λάρδα και Μεταξόπουλο, συνήγοροι των εταιρειών «Εnerga» και «HellasPower», επισημαίνει πως και εκείνοι διατηρούσαν τακτική επαφή με τον Φλώρο με επισκέψεις τους στον Κορυδαλλό. «Ο Η. Λάρδας τουλάχιστον 10 φορές και ο Κ. Μεταξόπουλος 5 φορές αρχής γενομένης από την 6.11.2017. Επισημαίνεται ότι και ο τελευταίος συνήγορός του, ενώ φέρεται να αναλαμβάνει την αστική υπόθεση της «Εnerga» και της «ΗellasPower» ήδη από τον Ιούλιο του 2017, εντούτοις επισκέπτεται για πρώτη φορά τον εντολέα του την 6.11.2017».

  Τον επισκεπτόταν και ο Θ. Μαντάς

  Την ίδια τακτική ακολουθεί ο Λυκουρέζος προκειμένου να αδυνατίσει την αξιοπιστία της κατάθεσης του επίσης γνωστού δικηγόρου Θ. Μαντά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μαντάς είχε καταθέσει πως ο Ζαφειρόπουλος του είχε μεταφέρει ότι η πλευρά Αντωνόπουλου εγείρει υπέρογκες οικονομικές αξιώσεις από τον Φλώρο. Ο Λυκουρέζος απαντά από την πλευρά του: «Ας κληθεί ο συνάδελφος και ας ερωτηθεί μετά ταύτα για ποιον λόγο επισκέπτεται πέντε φορές τον Φλώρο στο ψυχιατρικό κατάστημα κράτησης όπου κρατείται τις εξής ημερομηνίες: 15.2.2017, 2.5.2017, 6.6.2017, 27.6.2017 και 18.4.2018…».

  Το ραντεβού με Σοφό στο ψυχιατρείο

  Ο ποινικολόγος αναφέρεται και στη συνάντηση μεταξύ Αντωνόπουλου και Φλώρου που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017 κατόπιν μεσολάβησης του Θ. Σοφού. Το σημαντικό είναι ότι ,όπως προκύπτει από το emailΑντωνόπουλου που αποκαλύψαμε την περασμένη Κυριακή, σημειώθηκε «ειρήνη» μεταξύ των δύο πλευρών με τον Αντωνόπουλο να δεσμεύεται ότι δεν θα παραστεί ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη της απόπειρας ανθρωποκτονίας χωρίς να αξιώνει κάποιο αντάλλαγμα. Ο Λυκουρέζος, πάντως, ισχυρίζεται ότι η κατάθεση Σοφού ταυτίζεται πλήρως με εκείνη του Φλώρου και στηρίζεται σε μια λεπτομέρεια. Ότι και οι δύο μάρτυρες κατέθεσαν λαθεμένη ημερομηνία πραγματοποίησης της συνάντησης, καθώς αντί για τον Ιούλιο του 2017 είχαν συναντηθεί στις 30 Ιουνίου 2017. Αναφέρει επί λέξει: «Ο τρόπος (σ.σ. ο Σοφός) που εξιστορεί τα πραγματικά περιστατικά ταυτίζεται με την πλευρά του Α. Φλώρου… Ειδικότερα, ο δικηγόρος Θ. Σοφός αναφέρει ότι περί τα μέσα Ιουλίου συνάντησε τυχαία τον Α. Φλώρο κατά την επίσκεψη άλλου εντολέα του στο ψυχιατρείο των φυλακών πλην όμως ουδόλως προκύπτει ότι ο Θ. Σοφός επισκέφθηκε οποιονδήποτε κρατούμενο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα… Περαιτέρω αναφέρει στην ως άνω κατάθεσή του ο Θ. Σοφός επί λέξει τα εξής για την ημέρα συνάντησης των τριών: «Πράγματι μια ημέρα αν θυμάμαι καλά ήταν Παρασκευή εντός του Ιουλίου του 2017 του είπα (εννοεί τον Γ. Αντωνόπουλο) θα πάω στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού και μου είπε ότι θα έλθει όπερ και εγένετο. Στην από 29.3.2019 κατάθεσή του ο Α. Φλώρος αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Αν θυμάμαι καλά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2017, ημέρα Παρασκευή, απογευματινές ώρες, με επισκέφτηκαν οι Αντωνόπουλος και Σοφός και συνομιλήσαμε για ένα διάστημα 30 λεπτών. Πλην όμως εκ των αντιγράφων των τηρουμένων στοιχείων επισκεπτηρίων στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού προκύπτει ότι η συνάντηση έλαβε χώρα στις 30.6.2017. Η σύμπτωση του σφάλματος της μνήμης των αμφοτέρων (Φλώρου-Σοφού) μόνον εντύπωση προκαλεί».

  Καταλήγοντας ο Λυκουρέζοςρίχνει και την τελευταία βολή. Αναφερόμενος στους συναδέλφους του μάρτυρες επισημαίνει ότι «με περισσή ευχέρεια δικηγόροι συνωθούνται στα ανακριτικά γραφεία και στις δικαστικές αίθουσες προς υπεράσπιση του Α. Φλώρου», καθώς και ότι «προφανώς και όλοι είναι προταθέντες εκ του Α. Φλώρου» και γι αυτόν τον λόγο «καθίσταται αναξιόπιστη η κατάθεσή τους» καθώς η όποια πληροφόρησή τους προέρχεται από τον Φλώρο και όχι από τον Ζαφειρόπουλο.

  Με αποκαλύψεις «απειλεί» ο Αντωνόπουλος μετά το Πάσχα

  Από την δική του πλευρά ο προφυλακισμένος δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος με δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του Α. Κούγια «απειλεί» με αποκαλύψεις, μετά το Πάσχα. Η γραπτή δήλωση την οποία μοίρασε στα ΜΜΕ ο κ. Κούγιας αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανόν να ζήσουμε μια σύγκρουση μεταξύ του Αντωνόπουλου και των πρώην υπερασπιστών του, Λυκουρέζου και Παναγόπουλου. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Όπως είναι γνωστό, προσωπικώς και μαζί με τους συνεργάτες μου έχω αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των πλέον διακεκριμένων δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του κυρίου Γεωργίου Αντωνόπουλου, μετά την αντικατάσταση από αυτόν των προηγούμενων συνηγόρων του, κ.κ. Αλεξάνδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου.

  Σήμερα περιήλθαν στην κατοχή μας τόσο οι προφορικές απολογίες τους όσο και τα απολογητικά τους υπομνήματα ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κ. Νικόπουλου.

  Τα συγκεκριμένα δικόγραφα δεν είναι δυνατό να δημοσιοποιηθούν, αλλά ο εντολέας μου, δι’ εμού και των συνεργατών μου, θα τοποθετηθεί επ’ αυτών αμέσως μετά τις αργίες της Αναστάσεως».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Χάρης Ρώμας: Έχω βρει τον άνθρωπό μου και θα σκεφτόμουν το γάμο

  Στον καναπέ του Dot βρέθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής, ο Χάρης Ρώμας. Ο δημιουργός των επιτυχιών αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στην προσωπική του ζωή...

  Δηλητηρίαση από αλκοόλ έδειξαν οι τοξικολογικές για την 14χρονη Κατερίνα

  Σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο μετά από δηλητηρίαση από υπερβολή κατανάλωση οινοπνεύματος οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης Κατερίνας από τη Σαντορίνη, όπως επιβεβαιώθηκε από τις...

  Κέρκυρα: Ο «δράκος» αρνείται να χειρουργηθεί και λέει ότι θέλει να πεθάνει

  Μετά από μια γιγαντιαία επιχείρηση ο επονομαζόμενος δράκος του Κάβου συνελήφθη από την αστυνομία μετά τις καταγγελίες για την απαγωγή και τον βιασμό μιας...

  Παγκόσμια αναγνώριση για τον Α. Τουμανίδη: Κέρδισε το βραβείο καλύτερου σεναρίου

  Το «Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου» για το «The True Story of Pinocchio» («Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο»), στο Vesuvius International Film Festival της Ιταλίας, ανάμεσα...

  Επεισόδια στη Μαλακάσα: Τραυματισμοί κατοίκων και εντάσεις (Βίντεο)

  Τραυματισμούς και εντάσεις έφερε η συγκέντρωση κατοίκων στη Μαλακάσα πριν λίγο για τη δομή μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή. Τα επεισόδια καταγράφηκαν όταν οι διαμαρτυρόμενοι...