20:19 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ν. Μπακογιάννη: "Είμαι βλαχομάνα, έχω γιο βλαχοδήμαρχο"

Ν. Μπακογιάννη: "Είμαι βλαχομάνα, έχω γιο βλαχοδήμαρχο"

Συνέχεια στο σίριαλ που άνοιξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας για τους «βλαχοδήμαρχους», έδωσαν με σημερινές συνεντεύξεις τους η κ βουλευτίνα της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, δήμαρχος Καλλιθέας Αττικής.

«Είμαι ‘βλαχομάνα’. Έχω γιο ‘βλαχοδήμαρχο’, είπε η κ. Μπακογιάνννη, εννοώντας το γιο της που είναι δήμαρχος στο Καρπενήσι. «Δεν με ενόχλησε αυτό που είπε ο Τσίπρας. Θα πρέπει να σοβαρευτεί. Αν έχει στοιχεία για δημάρχους ότι είναι λαμόγια, να τα δώσει στη δικαιοσύνη και να πάνε φυλακή. Έβγαλε αφίσα στη Θεσσαλονίκη και λέει ‘ή εμείς ή οι άλλοι’. Είναι βαθύτατα διχαστικό μήνυμα. Είναι μία λογική που ανήκει στο χθες. Η αντιπολίτευση δεν έχει κανένα σχέδιο. Δεν έχει πρόταση, δεν έχει γραμμή. Το παραδέχεται και η ίδια. Όταν λες «που θα βρεθούν τα χρήματα κ. Τσίπρα;», δεν απαντάει. Απαντάει άσχετα, ότι θ΄ αλλάξει την Ευρώπη», είπε η πρώην υπουργός.

Συναφώς,, ο κ. Ασκούνης είπε: «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι είναι πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τί θέλει να πει με τη λέξη ‘βλαχοδήμαρχοι’; Προσβάλλει την εθνότητα των Βλάχων με προεξάρχοντα τον Ρήγα Φεραίο. Πρέπει να είναι προσεκτικός, όταν μιλάει, γιατί δεν είναι σωστό ν’ απαξιώνει ανθρώπους με τη λέξη ‘βλάχους’, εννοώντας τους αγροίκους και άξεστους. ‘Βλαχοδήμαρχοι’ οι δήμαρχοι, αλλά και οι πολίτες που τους ψήφισαν; Μόνον η ‘επιλεκτική ελίτ’ του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αρεστοί και οι σωστοί; Εμείς από το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα περιμέναμε προτάσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Του ζητούμε αν μη τι άλλο να ζητήσει μια συγνώμη».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει στις ερχόμενες εκλογές να καταψηφιστούν οι «βλαχοδήμαρχοι» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας