5:33 Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Να ανακληθούν τα μέτρα χαλάρωσης στην Γερμανία ζητούν τα Νοσοκομεία

Να ανακληθούν τα μέτρα χαλάρωσης στην Γερμανία ζητούν τα Νοσοκομεία

Να ανακληθούν άμεσα τα μέτρα χαλάρωσης κατά του κορωνοϊού τα οποία προγραμματίζονται για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ζητούν τα γερμανικά νοσοκομεία υπό το βάρος του συνεχιζόμενου υψηλού αριθμού κρουσμάτων.

Ο  επικεφαλής της Γερμανικής Ένωσης Νοσοκομείων (DKG), Γκέραλντ Γκας σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της «Handelsblatt» δήλωσε πως: «Πιο χαλαρά μέτρα στους περιορισμούς για τις κοινωνικές επαφές, για παράδειγμα κατά την αλλαγή του έτους, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, με περαιτέρω (επιβαρυντικές) συνέπειες για τις κλινικές. Λόγω της τρέχουσας κατάστασης, συμβουλεύω επειγόντως να μην διατηρηθούν σε ισχύ τα ανακοινωθέντα μέτρα χαλάρωσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα υπάρχουν 40% περισσότεροι ασθενείς στις ΜΕΘ από ό,τι τον Απρίλιο και σε αντίθεση με την άνοιξη δεν πρόκειται για βραχυπρόθεσμη κατάσταση, αλλά συμβαίνει εδώ και εβδομάδες χωρίς να είναι δυνατόν να διαφανεί ένα τέλος.

«Για το προσωπικό των κλινικών, αυτή η εξέλιξη είναι μια ακραία πρόκληση και επιβάρυνση», επισήμανε ο Γκας.

Στα τέλη Νοεμβρίου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων παρέτειναν το μερικό lockdown, αλλά ταυτόχρονα ανακοίνωσαν την άρση των περιορισμών για τις κοινωνικές επαφές από τις 23 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου. Αυτή η σύντομη φάση χαλάρωσης των μέτρων επανεξετάζεται τώρα και υπό αυτό το πρίσμα ζητείται και η άρση τους από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς.

Διαβάστε επίσης 

Η Νότια Καλιφόρνια με 20 εκατομμύρια κατοίκους μπαίνει σε καραντίνα

Βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει πως θα είναι η κάρτα πιστοποίησης εμβολιασμού

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας