11:59 Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

ΝΔ για Τσίπρα: Κάλυψε πλήρως τον Νίκο Παππά - Νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους

ΝΔ για Τσίπρα: Κάλυψε πλήρως τον Νίκο Παππά - Νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους

Με μια σκληρή ανακοίνωση αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στην ομιλία Τσίπρα στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση σύστασης ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά.

«Περίσσιο θράσος» καταλογίζει η ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τα όσα υποστήριξε στη Βουλή, στην συζήτηση για την πρόταση σύστασης ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, μετά από τις γνωστές καταγγελίες Καλογρίτσα. Στην ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να βρει αντιπερισπασμούς για να βγει από τα αδιέξοδά της, ενώ δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έφτασε να χαρακτηρίσει τη ΝΔ «κόμμα μαυραγοριτών και δωσίλογων».

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

Σήμερα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον Νίκο Παππά. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να θεωρεί ότι δεν ζημιώθηκε το δημόσιο συμφέρον, όταν τρία εκατομμύρια ευρώ έκαναν βόλτες με αδιαφανείς διαδικασίες σε διάφορους λογαριασμούς.

Με περίσσιο θράσος μίλησε για πολιτικές διώξεις. Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους που δεν θυμούνται το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», όταν η σκευωρία που έστησε κατέρρευσε πανηγυρικά. Ελπίζουμε τις απόψεις του αυτές να τις μοιράστηκε με τον κ. Πικραμμένο, όταν τον είχε απέναντί του στο επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο στις 24 Μαρτίου.
Η χώρα έχει θεσμική και πολιτική μνήμη.

Όσο για τις καταγγελίες του περί πόλωσης και διχασμού, τον παραπέμπουμε στο σημερινό εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα του φίλου του κ. Πολάκη για το οποίο δεν βρήκε τίποτα να πει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θ. Φορτσάκης: Είναι διαφανείς οι δημόσιες συμβάσεις;

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας