8:45 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Χαρακτηρίζουν τουρκικό νησί την Κάλυμνο

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Χαρακτηρίζουν τουρκικό νησί την Κάλυμνο

 

Σε ένα προκλητικό «παραλήρημα» αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, επιδίδεται η τουρκική εφημερίδα «Sozcu», προβαίνοντας στην παντελώς ανιστόρητη διαπίστωση ότι η Κάλυμνος είναι τουρκικό νησί.

Το δημοσίευμα που υπογράφει ο δημοσιογράφος Σαϊγί Οζτούρκ, αναφέρεται στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κάλυμνο ανήμερα των Θεοφανείων και τιτλοφορείται «Σε τουρκικό νησί σόου με σταυρό».

Η τουρκική εφημερίδα χαρακτηρίζει, μάλιστα, το νησί «κατεχόμενο», ενώ σε ιδιαίτερα προκλητικό ύφος υπενθυμίζει προγενέστερη δήλωση του Τούρκου επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι «το 2019 όταν έρθω στην εξουσία, θα καταλάβω όλα αυτά τα νησιά».

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα υποστηρίζει πως τα ελληνικά νησιά της Δωδεκανήσου και του Βορείου Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία. Στις 10/03/2017, η «Sozcu» είχε γράψει ανάλογο κείμενο στο ίδιο απαράδεκτο ύφος, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είχε επισκεφθεί την Ψέριμο.

 

Πηγή: newsbomb,gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας