9:43 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Νεκτάριος Σφυράκης: «Μέθυσα με πολλή τσικουδιά σε κάποιο live μου στον Πειραιά…»

Νεκτάριος Σφυράκης: «Μέθυσα με πολλή τσικουδιά σε κάποιο live μου στον Πειραιά…»

Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδιστές της δεκαετίας του ’90. Καλό παιδί, ευαίσθητος, τρομερός οικογενειάρχης και με πολύ χιούμορ!

Του Σταύρου Ζαγκανά


Ο Νεκτάριος Σφυράκης σε μια διαφορετική συνέντευξη με πολύ χιούμορ για τους αναγνώστες της «Μ»


Έχει περάσει μέσα από πολλές δυσκολίες, αλλά τα έχει καταφέρει γιατί είναι ένας μαχητής της ζωής, που αγαπάει πολύ τον συνάνθρωπό του και φροντίζει να το δείχνει σε κάθε κίνησή του. Ο Νεκτάριος Σφυράκης γεννήθηκε στη Γερμανία στις 14 Μαρτίου 1968. Η καταγωγή του είναι από την Κρήτη και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η σχέση του με τη μουσική ξεκινάει στα 14 σε μια εκκλησιαστική χορωδία στον Πειραιά. Παράλληλα με το σχολείο εργάζεται ως μουσικός και αργότερα μετά το λύκειο φεύγει από την Ελλάδα και παίζει με διάφορα μουσικά σχήματα στην Αυστρία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Επιστρέφει στην Ελλάδα για να υπηρετήσει ως δόκιμος ανθυπολοχαγός και μετά τη θητεία του έρχεται σε επαφή με τον υπεύθυνο τότε του ελληνικού ρεπερτορίου της Warner Music. Το 1997 παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Δεν είμαι πουθενά», στην οποία έχει τη συνολική ευθύνη της δημιουργίας (στίχο, μουσική, ερμηνεία). Από τότε ξεκίνησε η καριέρα του με πολλές επιτυχίες, παρέμεινε όμως πάντα low profile, κάτι που τον χαρακτηρίζει σε όλες τις στιγμές της καθημερινότητάς του. Μέσα από το δικό του προσωπικό ύφος ερμηνείας αλλά και σύνθεσης ο Νεκτάριος Σφυράκης έχει καταφέρει να αγαπηθούν τα τραγούδια του από όλες τις ηλικίες και περνώντας εύκολα από το ένα είδος στο άλλο, από τις λαϊκές φόρμες μέχρι και τις πιο pop rock διαδρομές με επιτυχία, είναι φανερό ότι είναι πολύ αγαπητός σε ένα μεγάλο εύρος κοινού. Είναι ένας άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες και φίλος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και είχε βραβευθεί για την προσφορά από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Έχει λάβει μέρος σε παρά πολλές εκδηλώσεις για θέματα που αφορούν κυρίως τα παιδιά, αλλά και την τρίτη ηλικία, καθώς και για αλλά πολλά κοινωνικά προβλήματα (κακοποιημένη γυναίκα, παιδιά με ειδικές ανάγκες – ικανότητες, ανύπαντρη μητέρα) στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ο Νεκτάριος Σφυράκης μίλησε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» με το ιδιαίτερο χιούμορ που τον διακρίνει!

Νεκτάριε, τι ώρα ξυπνάς κάθε μέρα;
Ξυπνάω κάθε μέρα στις 6 το πρωί, γιατί αν θυμάσαι έχω και τέσσερα παιδιά! Και πρέπει να τα ετοιμάσω να πάνε στο σχολείο. Όπως καταλαβαίνεις, όλο αυτό έχει μία διαδικασία.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί;
Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να πιω έναν καφέ σκέτο, χωρίς ζάχαρη, με πολλά παγάκια για να μπορέσω να ξυπνήσω!

Κάνεις δουλειές στο σπίτι;
Εννοείται ότι ασχολούμαι με όλες τις δουλειές του σπιτιού. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Ποια δουλειά δεν σου αρέσει;
Αυτό που μου τη… σπάει πάρα πολύ είναι το σιγύρισμα της κουζίνας!

Μαγειρεύεις; Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου;
Σαφώς και μαγειρεύω, και μάλιστα μπορώ να σου ότι λένε πως μαγειρεύω και πολύ καλά. Η σπεσιαλιτέ μου είναι όλες οι σπαγγέτι!

Βγαίνεις το βράδυ; Πώς διασκεδάζεις;
Δύσκολα βγαίνω πλέον το βράδυ, αλλά όταν μπορέσω να βγω, πάω κάποιο σινεμά ή πάω να ακούσω κανέναν φίλο, συγκεκριμένα όμως.

Θυμάσαι πότε μέθυσες τελευταία φορά;
Πρέπει να ήταν 20 χρόνια πριν σε κάποιο live μου στον Πειραιά όπου είχα κάνει ένα αφιέρωμα στην πατρίδα μου, την Κρήτη. Εκεί λοιπόν με είχαν περικυκλώσει με πολλή τσικουδιά, αλλά με πιάσανε αιχμάλωτο! Αντιστάθηκα όσο μπορούσα, αλλά στο τέλος, το ομολογώ, παραδόθηκα…

Πόσο χρόνο σπαταλάς την ημέρα στα social media;
Πολύ λίγο χρόνο σπαταλάω στα social media, πράγμα που πρέπει να το διορθώσω, γιατί το πράγμα προς τα εκεί πάει και πρέπει να είμαι και εγώ στο ρεύμα της εποχής και της επικοινωνίας.

Facebook ή Instagram; Τι προτιμάς;
Το Instagram και το TikTok.

Τι μουσική ακούς; Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;
Ανέκαθεν ήμουν φαν του κλασικού ροκ και των Pink Floyd. Είχα μια εποχή που τους κυνηγούσα σε όλες τις συναυλίες τους. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που τους έχω δει πέντε φορές!

Ποιος θα ήταν πρωταγωνιστής σε μiα ταινία για τη ζωή σου;
Τη συγκεκριμένη περίοδο πρωταγωνιστής για μία ταινία που θα αφορούσε τη ζωή μου θα ήταν ο Θανάσης Βέγγος!

Πιστεύεις σε θεωρίες συνωμοσίας;
Όχι, δεν πιστεύω σε θεωρίες συνωμοσίας. Πιστεύω ότι εμείς πιάνουμε ή όχι τα όνειρά μας. Εμείς τα παρατάμε. Δεν μας παρατάνε αυτά.

Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό, και, αν ναι, γιατί;
Και βέβαια θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό κι αυτό το βλέπω καλά. Και ξέρεις πότε; Κάθε φορά που σκεπάζω τα παιδιά μου το βράδυ να κοιμηθούν και είναι όλα μια χαρά.

Τι θα έκανες αν κέρδιζες στο λαχείο 10 εκατομμύρια ευρώ;
Αν κέρδιζα ποτέ 10 εκατομμύρια, σίγουρα θα πλήρωνα όλα τα χρέη που υπάρχουν από δάνεια και κάρτες και θα εξασφάλιζα την εκπαίδευση των παιδιών μου… Μετά θα ξεκίναγα τα ταξίδια… Με πρώτη στάση την Graceland. Στην περίπτωση αυτή, μη με πάρει κανείς τηλέφωνο!

Ποια αταξία θυμάσαι από παλιά;
Η αταξία που θυμάμαι από παλιά ήταν τότε που είχα φύγει από σπίτι και πήγα στη Βιέννη να δω τον τότε έρωτά μου. Οι γονείς μου ήξεραν ότι ήμουν στην Τρίπολη!

Αν το χόμπι γίνεται επάγγελμα, παραμένει χόμπι;
Ναι, σαφέστατα και παραμένει χόμπι, το οποίο όμως σου πληρώνει όλες τις υποχρεώσεις!

Αν έχεις κενό μίας ώρας, τι κάνεις;
Αν έχω μία ώρα κενό, θέλω να κοιμηθώ. Μου λείπει πάρα πολύ ύπνος και θα ήθελα να τον αναπληρώσω.

Η δημοσιότητα και το χρήμα φέρνουν την ευτυχία;
Η δημοσιότητα και το χρήμα δεν φέρνουν την ευτυχία μόνα τους, αλλά κάτω από συνθήκες που μπορείς να εκτιμήσεις και να σε οδηγήσουν στην ευτυχία.

Ποιο είναι το πιο ακραίο πράγμα που έχεις κάνει για έναν έρωτα;
Για έναν έρωτα έφυγα για Βιέννη πιτσιρικάς, χωρίς χρήματα επιστροφής και χωρίς να το γνωρίζει η κοπέλα… Ήθελα να της κάνω έκπληξη. Είχα απόλυτη άγνοια του κινδύνου ή της έκπληξης που ίσως εγώ να είχα!

Πιστεύεις ότι κάποια μέρα θα μας επισκεφθούν εξωγήινοι;
Εννοείται ότι θα έρθουν οι εξωγήινοι… Δεν ξέρω, έχεις κάποια πληροφορία; Προλαβαίνω να πάω κομμωτήριο; Αν και νομίζω ότι οι εξωγήινοι είναι ήδη εδώ! Χαχαχα!

Σφυράκης

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρότζερ Γουότερς: Η αμερικανική κυβέρνηση τον κατηγορεί για «αντισημιτισμό»

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης – Η πολυτάραχη ζωή του

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας