15:54 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Νικόλας Στραβοπόδης: Ο Λουκάς σε ... ''8 Λέξεις'' σε μια συνέντευξη μοναδική

Νικόλας Στραβοπόδης: Ο Λουκάς σε ... ''8 Λέξεις'' σε μια συνέντευξη μοναδική

Τον γνωρίσαμε στο «Τατουάζ». Είναι ηθοποιός του θεάτρου αλλά φέτος ξεδιπλώνει τον ταλέντο του σε ένα ρόλο ιδιαίτερο. Στις «8 Λέξεις» είναι ο «Λουκάς», καθηγητής πανεπιστημίου, σοβαρός αλλά παράλληλα γκέι.

Τι είναι αυτός ο ρόλος για τον Νίκο Στραυροπόδη; Ποια τελικά είναι η αλήθεια που κρύβει, ποιες είναι οι εξελίξεις στη ζωή του; Το «όχι» του σε άλλο σίριαλ και η αλλαγή στη ζωή του, αφού πλέον ζει μόνιμα στην Κύπρο.

Δεν θέλει να είναι ωραίος, αλλά να δείχνει το ταλέντο και να αγαπιέται από τον κόσμο. Το έχει καταφέρει, εμείς λέμε. Εκείνος; Απολαύστε μια εκπληκτική συνέντευξη από έναν άνθρωπο με πολύ ταλέντο στην εφημερίδα ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ και την Άννα Τσιάλτα.


«8 Λέξεις». Τελικά, ποιες είναι αυτές οι λέξεις ;
Ρωτάμε να μάθουμε και εμείς, η αλήθεια είναι, ποιες είναι αυτές οι λέξεις (γέλια).

Πώς είναι μετά το «Τατουάζ», όπου σε είδαμε για πρώτη φορά τηλεοπτικά, να είσαι πρωταγωνιστής σε ένα δυνατό πάλι σίριαλ;
Πριν τελειώσει το «Τατουάζ», ο Αντρέας Γεωργίου μου είχε κάνει ήδη την πρόταση να είμαι και στο επόμενό του σίριαλ. Το ήξερα, λοιπόν, από τους πρώτους, απλά δεν μπορούσα να το πω. Η αλήθεια είναι πως είναι πραγματικά για μένα απίστευτο, όλο αυτό, και πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ. Δεν ήξερα καθόλου τι θα είναι, ποιος θα είναι ο ρόλος μου, τι θα κάνω, τίποτα δεν ήξερα, αλλά έχω πολύ εμπιστοσύνη στον Ανδρέα, τη Βάνα και τον Κούλη φυσικά.

Ο ρόλος σου; Ιδιαίτερος θα έλεγα, με πολλά μηνύματα. Πώς νιώθεις;
Η αλήθεια είναι πως ο Αντρέας μου έδωσε δύο ρόλους και μου είπε να διαλέξω. Έτσι διάλεξα τον ρόλο του Λουκά. Είναι για μένα πολύ σημαντικός ρόλος.
Είναι πρόκληση αυτός ο ρόλος για την καριέρα σου ως ηθοποιός;
Η αλήθεια είναι πως ναι. Εγώ μέχρι τη συμμετοχή μου στο «Τατουάζ» είχα μόνο το θέατρο. Δεν θέλω να έχω ένα ρόλο να γίνω αρεστός και να αρέσω. Άσε που δεν είμαι και ωραίος (γέλια πολλά)… Θέλω να με συγκινεί ο ρόλος να έχει να δώσει κάποια πράγματα, να περνάει μηνύματα. Ο Λουκάς, ως άνθρωπος, έχει μια ευαισθησία μέσα του. Είναι ναι μεν διαφορετικός, αλλά είναι και πολύ ευαίσθητος. Σε αυτό, λοιπόν, ήθελα να επενδύσω. Σε ένα ρόλο διαφορετικό και αυτό έκανα.

Φοβήθηκες; Έχει μια δυσκολία, είναι το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση; Πώς το βλέπεις εσύ όλο αυτό;
Η αλήθεια είναι πως μια δυσκολία υπήρχε μέσα σε ένα τέτοιο ρόλο. Πώς θα το δεχτεί ο κόσμος. Είναι κατακριτέο, γενικά, να είσαι το τρίτο πρόσωπο μέσα σε ζευγάρι, πόσο μάλλον και κατά αυτό τον τρόπο. Δηλαδή, να είσαι γκέι.

Σε ενόχλησε καθόλου ότι είναι ένας ιδιαίτερος ρόλος αυτός του γκέι;
Καθόλου δεν με ενόχλησε. Ίσα-ίσα μπήκα στη διαδικασία να τον κατανοήσω, να μπω στην ψυχή του, βαθιά ως άνθρωπος να καταλάβω την ψυχοσύνθεσή του και την ψυχή του. Πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος, άσχετα με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Θέλω να πιστεύω πως τα έχω καταφέρει..

Έχεις αρνητικά σχόλια;
Περίμενα πως θα έχω να σου πω την αλήθεια, αλλά μέχρι τώρα καθόλου. Δεν έχω δεχτεί μηνύματα αρνητικά ή περίεργα ή διάφορα υβριστικά όπως ίσως να περίμεναν και κάποιοι. Κανένα μήνυμα δεν με θίγει και μάλιστα είναι πολύ θετικά τα σχόλια που δέχομαι. Δεν το περίμενα, να σου πω την αλήθεια. Είχα μια μικρή υποψία πως δεν θα το δεχτούν εύκολα.

Μπαίνεις σε σπίτια, γίνεσαι ένα με το κοινό. Πώς το αντιμετωπίζεις εσύ αλλά και πώς ο κόσμος που σε αναγνωρίζει;

Με αγάπησαν από τον απαγωγέα τότε στο «Τατουάζ». Τους τη χάλασα λίγο εδώ, είμαι πιο σοβαρός καθηγητής και φυσικά με τον γκέι ρόλο, αλλά βλέπω πως οι άνθρωποι καταλαβαίνουν απόλυτα πως είσαι ένας ρόλος, το κατανοούν και όλα είναι καλά όταν καταφέρεις να τους αγγίξεις με την ψυχή σου. Υπηρετώ ρόλους και πάντα αυτό έκανα και στο θέατρο. Είναι πολύ ουσιαστικό όλο αυτό που κάνω. Με ενδιαφέρει να φτάσω στο σημείο να μην τους φοβίζει όλο αυτό. Ίσως κάποιοι άνθρωποι σε εμένα βρουν κάποια στοιχεία του εαυτού τους.
Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια προσωπικότητα.

Ζεις στην Κύπρο μόνιμα; Πώς είναι; Πώς είσαι εσύ;
Η Κύπρος δεν με αφήνει να φύγω τελικά. Μου ταιριάζει πολύ. Περνάω τέλεια. Υπάρχει μια αισιοδοξία εδώ, οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι ζουν απλά και προχωράνε μπροστά με αισιοδοξία. Στην Αθήνα δεν είναι το ίδιο. Είμαστε πιο οικογενειακά εδώ.

Ποιο είναι το μυστικό της ομάδας αυτής πιστεύεις;
Είναι τίμιοι. Αυτό είναι το μυστικό τους. Δεν ξεκινάνε για την επιτυχία αλλά θέλουν να δημιουργούν νέα πράγματα. Δημιουργούν ευκαιρίες και τις δίνουν. Αγκαλιάζουν τους ανθρώπους, αγκαλιάζουν τα προβλήματα των ανθρώπων. Δεν αλλοιώνονται από την επιτυχία, έχουν τους ίδιους συνεργάτες, την ίδια ομάδα κάνουν τα ίδια πράγματα και πιστεύουν στις ευκαιρίες και την τιμιότητα.

Ισχύει ότι στα γυρίσματα περνάτε τέλεια;

Στα γυρίσματα είμαστε σε μια μόνιμη πενταήμερη. Με την καλή έννοια πάντα. Δεν θέλω να τελειώσει το γύρισμα. Μπορεί να δουλεύουμε δωδεκάωρα κάθε μέρα αλλά περνάμε πολύ όμορφα. Άπειρο διάβασμα, καθημερινό γιατί καταλαβαίνεις ότι έχουμε συνεχόμενα γυρίσματα. Πολλές μετακινήσεις με ταξίδια. Ζω με την αγωνία να διαβάσω το επόμενο σενάριο, που έρχεται στα χέρια μου. Είναι όντως μαγικό όλο αυτό που ζούμε.

Φυσικά δεν μας λέει ούτε εμάς τη συνέχεια η Βάνα. Καταλαβαίνεις ότι είναι ένας άνθρωπος που γράφει με τον δικό της τρόπο. Κάποιες φορές διαμορφώνει και πάνω μας στους ρόλους όλο αυτό που σκέφτεται.

Πώς ήταν η πρώτη σκηνή με τον Κούλη; Γελάσατε το συνεργείο;
Να σου πω την αλήθεια περίμενα ότι θα γελάσουμε αλλά τελικά δεν γέλασε κανείς. Μάλλον κάτι κάνουμε πολύ καλά στον ρόλο μας (γέλια πολλά). Σε κάθε γύρισμα μας παρακολουθούν πολύ σοβαρά και πολύ όμορφα.

Είδαμε ότι μιλάει στην Κατερίνα για όλο αυτό που του συμβαίνει μόνο για τον εαυτό του. Τελικά; Τι θα γίνει; Θα μας δώσεις ένα μυστικούλι;
Δεν ξέρουμε ούτε εμείς τι θα συμβεί. Αυτό που μπορώ να σου πω με πολύ σιγουριά είναι ότι δεν θα τις περιμένετε αυτές τις ανατροπές. Τα πράγματα γίνονται πολύ συγκλονιστικά στην πορεία. Αυτό που θα σου πω είναι, πως ο Λουκάς περνάει καλά και δημιουργεί μια σχέση ζωής με τη Σμαράγδα. Αλλά έχει πολύ ανατροπή στη σχέση του με τον Κούλη. Ανατρέπονται πάρα πολύ τα πράγματα και φτάνουν στα όρια που ξαφνιάζουν. Η συνέχεια επί τα οθόνης!

Άλλες προτάσεις είχες;
Ναι, είχα. Και πολύ καλές, αλλά δεν θα πήγαινα πουθενά. Η πρόταση του Αντρέα με τιμά πολύ. Δεν θα έλεγα όχι στην πρότασή του.
Σου αρέσει όλο αυτό που έχει συμβεί τελικά;
Πάρα πολύ. Πέτυχα αυτό που ήθελα. Να είμαι άλλος από το «Τατουάζ», να είμαι διαφορετικός. Έτρεχα στα πανεπιστήμια να μάθω πως είναι να είσαι καθηγητής να ενημερωθώ για τα Μαθηματικά και να βάλω αυτό τον ρόλο στο πετσί μου.

Ακούστηκαν και κακές κριτικές με τα νούμερα. Τι έχεις να πεις για όλο αυτό εσύ; Το ζεις από μέσα..
Άννα μου, έχω θέση σε όλο αυτό. Θέλει το χρόνο του. Το «Τατουάζ» σταμάτησε στο πικ του και όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να συγκριθεί με μια νέα σειρά. Είναι θέμα χρόνου. Στα γενικά νούμερα είμαστε πρώτοι. Κι αυτό φάνηκε. Επειδή στα γενικά είναι από 50 και πάνω ηλικίας, δεν θα τους υπολογίσουμε; Τι δηλαδή, μόνο νεανικά κοινά βλέπουν τηλεόραση; Θα στο κάνω με ένα παράδειγμα. Αν στο θέατρο έρθουν ηλικίας από 50 χρονών και πάνω θεατές; Θα πούμε πως το θέατρο είναι άδειο; Δεν έχει κόσμο η παράσταση δηλαδή, επειδή δεν είναι νεανικό κοινό; Καταλαβαίνω τις διαφημίσεις και τις διαφημιστικές, αλλά μέχρι ένα σημείο κάποια πράγματα. Καλή είναι η κριτική και φυσικά καλοδεχούμενη, αλλά όταν είναι σωστή. Ας υπάρχει κι ένα περιθώριο να αφήσουμε το χρόνο να δείξει κάποια πράγματα στην τελική. Μην κρίνουμε έτσι ασύστολα. Βέβαια, ο καθένας μπορεί να κρίνει όσο θέλει.

Θα κλείσουμε τη συνέντευξη αφού σε ευχαριστήσουμε πολύ και θα ήθελα να μου πεις τις δικές σου «8 Λέξεις» που σε αντιπροσωπεύουν ως άνθρωπο..
«Πήγαινε όπου σε θέλουν, όχι εκεί που θέλεις»… Λουκάς!
Να σας ευχαριστήσω και εγώ πολύ και ιδιαίτερα εσένα που πραγματικά πιστεύεις από τον απαγωγέα σε εμένα και στηρίζεις τόσο ωραία τη δουλειά μας.

*Οι φωτογραφίες είναι από τον Νικόλα Λουκά

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας