23:45 Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Νίκος Βασιλειάδης: Ο ΟΗΕ όρισε το Ιράν ως προεδρεύουσα χώρα στο Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Νίκος Βασιλειάδης:  Ο ΟΗΕ όρισε το Ιράν ως προεδρεύουσα χώρα στο Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πριν 15 μέρες μια 16χρονη Ιρανή, η Αρμίτα Γκεραβάντ, ξυλοκοπήθηκε στο μετρό της χώρας της από την «αστυνομία ηθών». Το έγκλημα της ήταν ότι δεν φορούσε μαντήλα. Η άτυχη κοπέλα πέθανε μετά από νοσηλεία σε μονάδα εντατικής.

Όπως ακριβώς η Μαχσά  Αμίνι πριν έναν χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2022 που  συνελήφθη από την αστυνομία ηθών, η οποία υπάγεται στην Διοίκηση Επιβολής του Νόμου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.  γιατί παραβίαζε τους κανόνες της ισλαμικής θρησκείας όσον αφορά την …σεμνότητα. Και πλήρωσε με την ζωή της αυτή την ιδεοληψία των Ιρανών Ισλαμιστών.

Και οι δύο Ιρανές κοπέλες  δολοφονήθηκαν  γιατί ήθελαν  να ζουν  περίπου σαν εμάς.

Όπως περίπου και η Σάνι Λούκ, η νεαρή Γερμανίδα που στις 7 Οκτώβρη το πρωί ήταν στην συναυλία για την Ειρήνη κοντά στο φράχτη στη Γάζα για να διασκεδάσει. Το βίντεο που τα κτήνη της Χαμάς περιέφεραν  ημίγυμνη την κοπέλα πάνω σε καρότσα φορτηγού έκανε τον γύρο του κόσμου. Μόλις πριν δυο μέρες βρέθηκε αποκεφαλισμένη. Όπως στα φρικτά βίντεο της Αλ Κάιντα με τα σπαθιά και τα πεσμένα στα γόνατα ομήρων.

Και τώρα έχουμε τον ΟΗΕ και το περίφημο  regional rotation system στον ΟΗΕ. με το Ιράν και τον Ali Bahrein, που είναι μόνιμος αντιπρόσωπος του Ιράν στον ΟΗΕ, να διορίζεται επικεφαλής του Κοινωνικού Φόρουμ του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Όπως το διαβάσατε. Ήταν η σειρά του. Ο εκπρόσωπος του Ιράν, που Αρμίτα πέθανε για μια  μαντήλα,  θα είναι πρόεδρος στο συμβούλιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον ΟΗΕ. Είναι ν’ απορείς. Όχι για το Ιράν, η θέση του απέναντι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι δεδομένη. Για τον ΟΗΕ απορείς. Που δεν τολμά καν να ξεστομίσει την λέξη τρομοκράτες για την Χαμάς.

Κάποτε η ιστορία θα αποτιμήσει και θα βάλει στην θέση τους όσους έπαιξαν και παίζουν πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στις πλάτες των αμάχων και των απλών ανθρώπων. Και θα αποδώσει δικαιοσύνη για τα θύματα, στις  οικογένειες με τους νεκρούς.  Εκατέρωθεν. Και για το Ισραήλ και για την Παλαιστίνη.

Μέχρι τότε θα αναρωτιόμαστε για τον διορισμό του κυρίου Ali Bahrein και το  Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ….Έχει λόγο ύπαρξης αυτός ο Οργανισμός;

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας