6:52 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Νοσοκομείο Μεταξά: Νέα διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού - Οι απλήρωτοι γιατροί και οι δαπάνες του νοσοκομείου

Νοσοκομείο Μεταξά: Νέα διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού - Οι απλήρωτοι γιατροί και οι δαπάνες του νοσοκομείου

Αυτή τη φορά η διασπορά κρουσμάτων εμφανίζεται στη Χειρουργική Κλινική του δευτέρου ορόφου του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά και έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διασπορά ξεκίνησε από σύνοδο ασθενή και μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 5 κρούσματα, μεταξύ των οποίων, ασθενείς, συνοδοί και προσωπικό.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο όροφος έκλεισε με καθυστέρηση αρκετών ημερών!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ το Νοσοκομείο Μεταξά είναι «πρωταθλητής» στη δαπάνη για «μαζικά τεστ» κορωνοϊού, με ποσό που προσεγγίζει το 1.500.000 ευρώ εντός του 2021, είναι η δεύτερη φορά που παρατηρείται διασπορά στο Νοσοκομείο.Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό είχε παρατηρηθεί διασπορά κρουσμάτων στην Παθολογική Κλινική του τρίτου ορόφου με περίπου είκοσι κρούσματα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, στο Νοσοκομείο Μεταξά μπορεί να πραγματοποιούνται μαζικά τεστ κορωνοϊού – πιο πολλά ακόμα και από Γενικά Νοσοκομεία που νοσηλεύουν ασθενείς με Covid – παρόλα αυτά ο έλεγχος στην πύλη δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρός, ενώ δεν τηρείται το όριο των συνοδών, καθώς παραμένει ανολοκλήρωτος εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο ο διαγωνισμός για τη φύλαξη του Νοσοκομείου!

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, σημαντικές ευθύνες βαρύνουν τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά, ο οποίος δεν έχει ιεραρχήσει τη σημασία αυστηρής τήρησης του πρωτοκόλλου στην είσοδο στο Νοσοκομείο, το οποίο αν τηρούνταν, ενδεχομένως να είχαν αποφευχθεί τα φαινόμενα διασποράς… με ένα μέτρο αρκετά πιο οικονομικό σε σχέση με τα μαζικά rapid ή PCR τεστ!

Ο χαλκός στα πόμολα

Εσχάτως ενημερωθήκαμε ότι τοποθετήθηκε χαλκός στα πόμολα του Νοσοκομείου Μεταξά αξίας 26.000 ευρώ! Την ίδια ώρα που εκλείπουν αντιδραστήρια για βασικές αιματολογικές ή επεμβατικές εξετάσεις!

Απλήρωτα τα απογευματινά ιατρεία εδώ και 7 μήνες!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα οικονομικά του Νοσοκομείου Μεταξά βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, μετά από αρκετά χρόνια!

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τα απογευματινά τους ιατρεία εδώ και εφτά μήνες.

Και καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για το πότε θα πάρουν τα χρήματά τους.

Ενώ κυκλοφορούν έντονες φήμες εντός και εκτός Νοσοκομείου για «εγκληματικές» επιλογές της Διοίκησης, που έχουν οδηγήσει το «Μεταξά» σε οικονομική ασφυξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονίζουν οι γονείς της 36χρονης μητέρας που “έλιωσε” από τα μαντζούνια του ψευτογιατρού (βίντεο)

Κορονοϊός: Νεκρή ανεμβολίαστη 48χρονη μητέρα δύο παιδιών στη Θεσσαλονίκη

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας