20:33 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Novartis: Ασκούνται διώξεις στον Ανδρέα Λοβέρδο-Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της Τουλουπάκη

Novartis: Ασκούνται διώξεις στον Ανδρέα Λοβέρδο-Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της Τουλουπάκη

Νέα τροπή λαμβάνει πλέον η υπόθεση Novartis, καθώς το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης που είχε ζητήσει για την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μόλις κοινοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου στην Εισαγγελία Διαφθοράς θα ασκηθούν ποινικές διώξεις στον Ανδρέα Λοβέρδο για το σκάνδαλο Novartis.

Ο Λοβέρδος είχε ζητήσει να εξαιρεθεί η κα Τουλουπάκη με το σκεπτικό ότι ήταν συμμέτοχος στα αδικήματα που φέρεται να έχει τελέσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελοπουλος. Ωστόσο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υιοθετώντας την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως απέρριψε το αίτημα Λοβέρδου.

Η εισαγγελέας στην εισήγησή της προς το Συμβούλιο ανέφερε ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της Ελένης Τουλουπάκη και για το λόγο αυτό μπορεί να συνεχίσει το εισαγγελικό της έργο.

Στο μεταξύ σήμερα, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται από τον Άρειο Πάγο για τους δικονομικούς χειρισμούς στο σκάνδαλο Novartis, εξετάστηκε σαν μάρτυρας η τέως επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Κι αυτό γιατί ο πρώην επόπτης της κ. Τουλουπἀκη, Αντεισαγγελέας Α.Π., Ιωάννης Αγγελής, έχει υποστηρίξει στις καταθέσεις του οτι η κ. Παπασπύρου συμμετείχε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όπου, κατά τα λεγόμενα Αγγελή, είχε συμφωνηθεί η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της προκειμένου να σταματήσει η επιρροή του «Ρασπούτιν»…

Πηγή: documentonews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Υπόθεση Νovartis: Ο Λοβέρδος ζητά την εξαίρεση της Τουλουπάκη

 

Λοβέρδος: Ζητώ αμέσως την άρση της ασυλίας μου για τη Νοβάρτις

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας