13:50 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Novartis-Στην ΕΡΤ η πανυγηρική επιβεβαίωση της "ΜΠΑΜ"-ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΩΤΙΑ 3.000 σελίδων της Παπασπύρου [ΒΙΝΤΕΟ]

Novartis-Στην ΕΡΤ η πανυγηρική επιβεβαίωση της "ΜΠΑΜ"-ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΩΤΙΑ 3.000 σελίδων της Παπασπύρου  [ΒΙΝΤΕΟ]

Πανυγηρική επιβεβαίωση της “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” για την υπόθεση NOVARTIS.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε γράψει όλα όσα οι υπόλοιποι δημοσιεύουν σήμερα

Γκιλοτίνα για τρεις για το σκάνδαλο Novartis

Το πόρισμα έχει συντάξει η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου – Μόλις το μελετήσουν οι εισαγγελείς θα καλέσουν να καταθέσουν ανωμοτί κάποια από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν ότι εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis – Προς αρχειοθέτηση οι κατηγορίες για πολλά από τα 10 πολιτικά πρόσωπα αφού δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

«Φύλο και φτερό» κάνουν οι Εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση της «Novartis» το πόρισμα των περίπου 3.000 σελίδων που έχει συνταχθεί από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, υπό την εποπτεία της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, σχετικά με την φαρμακοβιομηχανία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης του πορίσματος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εισαγγελικές αρχές θα καλέσουν για ανωμοτί εξηγήσεις, κάποια από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί αρχικά στην υπόθεση, κυρίως μέσα από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. Αντίθετα, για πολλά από αυτά τα πρόσωπα, η υπόθεση φέρεται να οδεύει προς αρχειοθέτηση. Και αυτό, καθώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προέκυψαν σε βάρος τους στοιχεία ικανά να τους οδηγήσουν στον προθάλαμο του εισαγγελικού γραφείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ογκωδέστατο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων καλύπτει μόνο μέρος από το σκέλος της υπόθεσης, αυτό που αφορά την λεγόμενη τιμολόγηση φαρμάκων την περίοδο από το 2006 έως το 2014.

Κατά τις ίδιες πηγές, το πολυσέλιδο πόρισμα επικεντρώνεται μόνο σε πέντε φάρμακα της Novartis και στην τιμολόγηση τους στην Ελλάδα. Πρόκειται για ακριβά φάρμακα – με κόστος άνω των 1000 ευρώ – τα οποία απευθύνονται σε καρκινοπαθείς ή σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Το πόρισμα εμπεριέχει στοιχεία από τον ΕΟΦ αλλά και την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ και αναμένεται, όπως τόνιζαν δικαστικές πηγές, να βοηθήσει τους εισαγγελείς να προσδιορίσει και τη ζημία που υπέστη το Δημόσιο από την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Από το 19ο εώς το 220 λεπτό η εκπομπή “Το Μαξίμου ακούει”; έκανε εκτενή αναφορά στο ρεπορτάζ μας:

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας