9:51 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Ο Άκης αρνείται να αναγνωστούν τα προσωπικά του ημερολόγια

Ο Άκης αρνείται να αναγνωστούν τα προσωπικά του ημερολόγια

Την έντονη αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε η πρόθεση της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, να αναγνωστούν στη δίκη τα προσωπικά του ημερολόγια.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Λεωνίδα Κοτσαλή, η ανάγνωση των ημερολογίων που είχαν βρεθεί και κατασχεθεί στο γραφείο του πρώην υπουργού, συνιστά παράβαση του Νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων .

«Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να έρθουμε στο σημείο να υποχρεωθούμε με απόφαση δικαστηρίου να ασχοληθούμε με προσωπικά μου κείμενα. Με τα ημερολόγια μου που δημιουργήθηκαν στο προσωπικό μου γραφείο και τα οποία αποτέλεσαν υλικό για το βασικό κατηγορητήριο. Το υλικό αυτό έγινε φειγ βολάν στο σύνολο του. Επί μήνες βρισκόταν στη δημοσιότητα με κατευθυνόμενες πληροφορίες από συγκεκριμένα μέσα και γνωστά έντυπα που διακρίθηκαν στο παρελθόν με επιθέσεις εναντίον μου για τη διαπόμπευση μου. Δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί. Και θα επαναληφθεί αν επιτρέψετε να αναγνωστούν τα προσωπικά μου δεδομένα. Ρωτήσαμε τον ανακριτή πώς διέρρευσαν κι αυτός έκανε την “πάπια” και εξαφανίστηκε», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο κατηγορούμενος μίλησε για ειδικές τηλεοπτικές δίκες, επισημαίνοντας πως αυτά τα έγγραφα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν, για να λάβει την απάντηση του Προέδρου πως θα ελεγχθεί τι επιτρέπεται και τι όχι βάσει Νόμου.

Να αναγνωστούν τα ημερολόγια του Ακη Τσοχατζόπουλου ζήτησαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής, αλλά και ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα, λέγοντας πως «τα χειρόγραφα είναι το μόνο υπερασπιστικό μέσο για να αποδείξει ο Ζήγρας τις πλαστοπροσωπίες και το ότι δεν είχε εγκληματική δράση από ένα σημείο και μετά».

Οι εισαγγελείς τόνισαν πως δεν πρόκειται για προσωπικές επιστολές τονίζοντας πως ό,τι έχει κατασχεθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας και σχετίζεται με το έγκλημα, ακόμα κι αν είναι απόρρητο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας