17:41 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

O ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ σχολιάζει τα πολιτικά παρασκήνια…

O ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ σχολιάζει τα πολιτικά παρασκήνια…

Εις διπλούν χτύπησε την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», Νίκος Ξυδάκης.

Αρχικά, ο κ. Ξυδάκης αναφερόμενος στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. τους χαρακτήρισε ως «κωλοδεξιούς της ΕΡΕ», συγκεντρώνοντας τα πυρά της Πειραιώς. Ωστόσο, κανείς δεν εξεπλάγην από τη δήλωση αυτή, καθώς, όπως σχολίαζαν στελέχη της Ν.Δ., «πίσω από το ήπιο προσωπείο του μετριοπαθούς αριστερού, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού(!) φανερώνει τον πραγματικό του εαυτό, μην μπορώντας να αντιληφθεί τους λόγους που το κόμμα του τέθηκε στο περιθώριο». Σαν να μην έφτανε αυτό, την επόμενη μέρα ο γνωστός δημοσιογράφος από τον αέρα της εκπομπής του, αναπαρήγαγε fake news λέγοντας ότι οι σκηνές των προσφύγων στο Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης έχουν θαφτεί από το χιόνι. Λίγα λεπτά μετά ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νόμο Λέσβου, Γιώργος Πάλλης, διόρθωσε τον κ. Ξυδάκη, λέγοντας ότι στο νησί δεν έχει πέσει ούτε νιφάδα χιονιού. Η δημοσιογραφία στα καλύτερά της…

 Για να μείνω στο δημοσιογραφικό συγκρότημα της Κουμουνδούρου, έντονη αντίδραση προκάλεσε το χυδαίο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» όπου στοχοποίησε τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη, επειδή έβγαλαν φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ώρα που περίμεναν στην ουρά του γνωστού καφέ «da capo» για να προμηθευτούν τον καφέ τους. Αυτό που διαφεύγει στους περισσότερους είναι το γεγονός ότι τόσο οι δύο δημοσιογράφοι όσο και ο πρωθυπουργός κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου, και ως εκ τούτου συχνά προμηθεύονται τον καφέ τους από το συγκεκριμένο μαγαζί. Το εν λόγω πρωτοσέλιδο είχε ως αποτέλεσμα  οι λογαριασμοί των δύο δημοσιογράφων στα social media να δεχθούν υβριστικές και προσβλητικές επιθέσεις, με έντονο το στοιχείο της απειλής και του εκφοβισμού.

Επίσης, η ίδια εφημερίδα, που στο παρελθόν έχει «ασχοληθεί» δεόντως και με τη Μαρέβα Μητσοτάκη, δεν βρήκε με ένα μονόστηλο για να αποδοκιμάσει τη δεύτερη επίθεση με γκαζάκια που έγινε στα γραφεία της εταιρεία «Zeus + Dione» την εβδομάδα που μας πέρασε, παρότι η γυναίκα του πρωθυπουργού έχει προ πολλού αποχωρήσει από την εταιρεία, δωρίζοντας το μερίδιό της. Συμπέρασμα; Ασυνείδητη ή όχι, η στοχοποίηση είναι η χειρότερη μορφή δημοσιογραφίας, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από ένα κομματικό έντυπο.

Επίσημη ανακοίνωση για το θέμα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέδωσε επιτέλους(!) ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το σημείο απλώς να υπενθυμίσω ότι πριν λίγο καιρό που ο Πάνος Λάμπρου και έξι πρώην βουλευτές εξέδωσαν σκληρότατη ανακοίνωση για το θέμα Κουφοντίνα, ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ κράτησε αποστάσεις. Με το τι άλλαξε στο μεσοδιάστημα θα ασχοληθούμε την επόμενη εβδομάδα.

 

ο… ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ

Όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας