21:01 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ο (απεργός) Κουφοντίνας τρομάζει την ΕΛ.ΑΣ.

Ο (απεργός) Κουφοντίνας τρομάζει την ΕΛ.ΑΣ.

∆ημήτρης Κουφοντίνας και Ελληνική Αστυνομία, σε μια σχέση «συγκοινωνούντων δοχείων» που εξελίσσεται εδώ και περίπου 50 ημέρες. Από τότε δηλαδή που ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη» αποφάσισε να κάνει απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Του ΦΩΤΗ ΑΝ∆ΡΕΟΥ     

Όσο η κατάσταση της υγείας επιδεινώνεται, τόσο μεγαλώνει και ο «πονοκέφαλος» της Ελληνικής Αστυνομίας. ∆εν θα μπορούσε, άλλωστε, να ήταν διαφορετικά, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες σχεδόν κάθε βράδυ υποκαταστήματα τραπεζών, αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων πυρπολούνται και εμπρηστικοί μηχανισμοί εκρήγνυνται σε γραφεία εφημερίδων, σε αυτοκίνητα εταιριών. Παρεμβάσεις σε πολιτικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα και τρικάκια ακόμα και έξω από το σπίτι της Προέδρου της ∆ημοκρατίας. Όσο για το διαδίκτυο, κυρίως στο twitter, τα «τιτιβίσματα» είναι ασταμάτητα για τον «δολοφόνο»
και τον «αγωνιστή».

Όμως, οι ομάδες αντιεξουσιαστών φαίνεται ότι έχουν αναβαθμίσει την επιχειρησιακή τους ικανότητα και έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα προσωπικά αυτοκίνητα αστυνομικών και δικαστικών λειτουργών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου μια ομάδα αντιεξουσιαστών ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις σε βάρος δικαστικών λειτουργών στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στο κείμενο της που δημοσιεύτηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου έλεγε χαρακτηριστικά ότι «επιλέξαμε να επιτεθούμε με σφυριά, πέτρες και μπογιές στην κατοικία του εισαγγελέα Ευάγγελου (αναφέρεται όνομα και οδός…), στην Καλαμαριά και στην κατοικία του αντιεισαγγελέα Εφετών Χαράλαμπου (αναφέρεται όνομα και διεύθυνση…), στην Τριανδρία».

Αν, όμως, οι επιθέσεις σε βάρος λειτουργών της ∆ικαιοσύνης θα μπορούσαν να θεωρηθούν αναμενόμενες, σύμφωνα βέβαια με τη λογική των υποστηρικτών του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη (για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες), αυτό που ανησυχεί τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής είναι οι εμπρησμοί σε βάρος συναδέλφων τους. «Είναι διαφορετικό να βάζουν γκαζάκια σε αυτοκίνητα της Αστυνομίας ή να έχουμε επιθέσεις με μολότοφ σε βάρος τμημάτων από το να καίνε τα προσωπικά οχήματα αστυνομικών. Επίσης, πρόκειται και για χαμηλόβαθμους αστυνομικούς που δεν έχουν καμία σχέση με υπηρεσίες, οι οποίες έχουν ασχοληθεί είτε με τον αντιεξουσιαστικό χώρο είτε με τον ίδιο τον κρατούμενο», λέει στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ευθύνη

Από τα χτυπήματα που «σήκωσαν πολύ σκόνη» ήταν σε βάρος του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αθηνών (ΠΟΑΞΙΑ) Γιάννη Κατσιαμάκα. Οι άγνωστοι τοποθέτησαν έναν ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο της πολυκατοικίας του στον Βύρωνα. Την τελευταία στιγμή, μια ηλικιωμένη ένοικος είδε να βγαίνει καπνός και πρόλαβε με ένα λάστιχο να τον σβήσει. Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης από την αντιεξουσιαστική ομάδα «Πυρήνες Άμεσης ∆ράσης – Πυρήνας Αναρχικής Αντιβίας» ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Μόνιμος εκφραστής της κατασταλτικής πολιτικής, του τσακίσματος κάθε κοινωνικής αντίστασης. Ήταν από εκείνους που τάχθηκαν υπέρ της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, ως άλλος νοσταλγός της χούντας. Ήταν από εκείνους που επικροτούσαν τις πρόσφατες δολοφονίες μεταναστών στον Έβρο. Ως εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ, ασκούσε επιρροή για περισσότερη καταστολή, περισσότερο αίμα διαδηλωτών, μεγαλύτερη συγκάλυψη της
αστυνομικής βίας». Στο ίδιο κείμενο, όμως, υπήρχε και η ανάληψη ευθύνης, όχι για υψηλόβαθμο αξιωματικό, όπως έγραψε ο συντάκτης, αλλά για μια «αρχιφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων». Συγκεκριμένα έλεγε ότι «η υψηλόβαθμη θέση της
Κατερίνας Μ. την καθιστά συνυπεύθυνη για κάθε άνθρωπο που έχει δεχθεί βία, εξευτελισμούς, τραμπουκισμούς και ρατσιστικές συμπεριφορές από τα ένστολα καθάρματα της περιοχής… Στην ίδια πολυκατοικία διαμένει και ο προσωπικός ένοπλος συνοδός
– οδηγός του Γιάννη Κατσιαμάκα, οπότε ας θεωρήσει τη συγκεκριμένη επίθεση επίσης ως μια ευθεία στοχοποίηση προς το πρόσωπό του και το έργο’ του».

Όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Απάντηση της Νέας Δημοκρατίας για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: Η δήλωση του κ. Δρίτσα δεν ήρθε από το πουθενά

Μπακογιάννης: Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει τον Κουφοντίνα ως σημαία ευκαιρίας

 Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας