17:59 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ο Έλον Μασκ κάνει σχέδια για εργοστάσια της Tesla στη Ρωσία

Ο Έλον Μασκ κάνει σχέδια για εργοστάσια της Tesla στη Ρωσία

Έκκληση για διάλογο μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας, σε μια στιγμή που οι σχέσεις τους έχουν φθάσει στα χαμηλότερα επίπεδα μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, απεύθυνε ο αμερικανός επιχειρηματίας Έλον Μασκ και διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών Tesla και SpaceX.

«Υπάρχουν πολλά ταλέντα και ενέργεια στη Ρωσία και νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν περισσότερος διάλογος και επικοινωνία μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Μασκ μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στο φόρουμ «Νέα Γνώση» που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε αρκετές πόλεις της Ρωσίας.

Αναφερόμενος στην Tesla την οποία διευθύνει, είπε ότι η εταιρεία βρέθηκε κοντά στο να εδραιώσει την παρουσία της στη Ρωσία και εξέταζε τη δυνατότητα να ανοίξει εργοστάσια.

Ο Έλον Μασκ είπε ότι η εταιρεία του είχε ήδη μονάδες παραγωγής στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά εξετάζει το άνοιγμα μονάδων παραγωγής σε άλλα μέρη του κόσμου.

Μιλώντας για τις μελλοντικές προοπτικές στον τομέα των μεταφορών, ανέφερε πως όλες οι μεταφορές στο μέλλον θα είναι ηλεκτρικές, με εξαίρεση τους πυραύλους.

Mε τη συμμετοχή του στο φόρουμ αυτό, στο οποίο συμμετέχουν και άλλες παγκοσμίως γνωστές προσωπικότητες, ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι του το ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ να συμμετάσχει.

Πότε θα κατοικήσουμε στον πλανήτη Άρη

Την εκτίμηση ότι με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να κατοικήσουμε στον πλανήτη Άρη εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών Tesla και SpaceX.

«Μπορούμε να τον καταστήσουμε κατοικήσιμο. Αρχικά φυσικά σε συνθήκες πίεσης, με προστατευτικό γυαλί. Αλλά με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να κατοικήσουμε», δήλωσε συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του φόρουμ, απαντώντας στο ερώτημα πώς βλέπει ότι θα είναι μια πόλη στον πλανήτη Άρη.

Σύμφωνα με τον Μασκ, η κατασκευή μιας διεθνούς διαστημικής βάσης στη Σελήνη και μιας πόλης στον Άρη θα είναι το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα του Διαστήματος. «Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία στο διάστημα. Αλλά θα πρέπει παράλληλα να μην σταματήσουμε σε κάποια ζητήματα στον τομέα της αστροναυτικής…Το επόμενο λογικό βήμα, είναι η δημιουργία μια βάσης στην Σελήνη και με την πάροδο του χρόνου μιας πόλης στον Άρη».

Διαβάστε επίσης

Spectacles: Νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας από το Snapchat

Τίτλοι τέλους για τον Internet Explorer μετά από 27 χρόνια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας