9:20 Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ο Μητσοτάκης δεν έπεσε στην παγίδα του Τσίπρα

Ο Μητσοτάκης δεν έπεσε στην παγίδα του Τσίπρα

Ευθεία επίθεση στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε νωρίτερα στη Βουλή, ο πρόεδρος του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να στήσει μία παγίδα στον Πρωθυπουργό.

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΒΟΛΑΡΗ

Το ένα ήταν το θέμα της διαγραφής Μπογδάνου, με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκηρύξει όλο το δεξιότερο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας. Το δεύτερο ήταν η προσωπική επίθεση ότι ο Πρωθυπουργός θεωρεί τη χώρα τσιφλίκι του και αγοράζει πλοία σα να είναι γραβάτες για το σπίτι. Ο Πρωθυπουργός δεν έπεσε στην παγίδα. Δεν απάντησε σε κανένα από τα δύο θέματα. Αντιθέτως επέμεινα στο θέμα της συμφωνίας, έκανε αντιπαραβολή των πεπραγμένων της τωρινής κυβέρνησης με την κυβέρνηση Τσίπρα και εμφάνισε και παλαιότερη συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού, στην οποία μιλούσε για την ανάγκη αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία.

Αντίθετα σε αυτό που απάντησε με οργή ο Πρωθυπουργός ήταν στην αναφορά του κ. Τσίπρα ότι με βάση αυτή τη συμφωνία θα μετράμε φέρετρα Ελλήνων στρατιωτών που θα τα φέρνουν πίσω από το Σαχέλ σκεπασμένα με την ελληνική σημαία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι αυτή η αναφορά είναι: «Ότι αθλιέστερο από τότε που ανέλαβα την διακυβέρνηση της χώρας».

Το συμπέρασμα από τη συζήτηση στη Βουλή είναι ότι καταλάβαμε την ανάγκη για την αγορά των φρεγατών και των αεροπλάνων από τη Γαλλία και γιατί έπρεπε να γίνει η αμυντική συμφωνία με τους Γάλλους. Επίσης καταλάβαμε που υπάρχουν προβλήματα στη συμφωνία, δηλαδή, άρθρα για τα οποία η διατύπωση θα έπρεπε να είναι καλύτερη και το επεσήμαναν η κα Γεννηματά και ο κ. Βελόπουλος, με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής να επιμένει, σωστά, ότι απουσιάζει στη συμφωνία μέριμνα για την ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας μέσω έργων που θα μπορούσε να πάρει αντισταθμιστικά για τη συμφωνία και αυτό θα σήμαινε νέες θέσεις εργασίας. Αντίθετα δεν καταλάβαμε γιατί είναι κακή, κατά το Σύριζα, η συμφωνία και δεν έπρεπε να γίνει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεννηματά Ελληνογαλλική συμφωνία: Ψηφίζουμε αλλά …

Αλέξης Τσίπρας: “Αυτή είναι ανισοβαρής συμφωνία”

 

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας