13:17 Τρίτη 16 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ο Νίκος Φίλης δεν κατάλαβε ότι ο λαός τον άφησε εκτός Βουλής για όσα έλεγε

Ο Νίκος Φίλης δεν κατάλαβε ότι ο λαός τον άφησε εκτός Βουλής για όσα έλεγε

Μίλησε τώρα για απαράδεκτη ενέργεια που βαθαίνει την κρίση στο κόμμα.

Ο κόσμος καίγεται, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης καταφέρνει και βρίσκει τρόπο να παραμένει στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Λες και έχει ένα μαγικό ραβδί, με το οποίο υποχρεώνει τους άλλους να ξεφύγουν και να κάνουν το λάθος που περιμένει, για να ξεμπερδεύει μια και καλή μαζί τους. Με μουσική υπόκρουση τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε στον Στέφανο Τζουμάκα την πόρτα εξόδου από την Κουμουνδούρου. Ο λόγος; Η δήλωση του… διαγραφέντος στον ΣΚΑΪ.


«Αυτός δεν ήρθε, τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, το παιδί δεν κάνει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία», είπε ο Τζουμάκας. Για ποια ψυχραιμία μίλησε; Δεν μας εξήγησε. Ούτε μας αποκάλυψε σε ποιους απευθυνόταν.

Έτσι, ο Κασσελάκης προχώρησε στη διαγραφή. Πώς, άλλωστε, μπορούν να χωρέσουν στο ίδιο κόμμα δύο… Στέφανοι; Οπότε έκρινε ο πρόεδρος, με τη σύμφωνη γνώμη του Παύλου Πολάκη.

Απέναντι στον αψύ Κρητικό βρέθηκε ο Νίκος Φίλης. Ο άλλοτε διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή», που ξαφνικά αποφάσισε να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα που βαθαίνει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας.

Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της δημοκρατίας Στέφανου Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση.

Δεν έχει αντιληφθεί

Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πώς εννοεί την περιβόητη ‘‘αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση’’ των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πώς εννοεί το συνέδριο, τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!

Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», δήλωσε ο Φίλης και μας γέμισε απορίες.

Άραγε δεν αντιλήφθηκε ο παλιός δημοσιογράφος και πρώην υπουργός ότι ο Κασσελάκης εξελέγη με δημοκρατικές διαδικασίες; Δεν κατάλαβε ότι στο κόμμα του έστησαν κάλπες και πήγαν κατά χιλιάδες να ψηφίσουν τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα; Ξέχασε ότι έκανε αγώνα για να μη βγει ο Κασσελάκης;


Αν ανατρέξουμε στα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, θα διαπιστώσουμε ότι η βάση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις της. Από 147.821 ψηφοδέλτια, προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα: Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι), Αχτσιόγλου Έφη: 36,18% (53.292 ψήφοι), Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι), Παππάς Νίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι), Τζουμάκας Στέφανος: 1,3% (1.917 ψήφοι).

Πόσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε να δείξει ο κόσμος την προτίμησή του; Με δημοκρατικές διαδικασίες, όμως, το έπραξαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τη δεύτερη Κυριακή.

«Αναλυτικά ψήφισαν 134.420 με 132.710 έγκυρα, από τα οποία το 98,73% ήταν έγκυρα. Τα άκυρα – λευκά ήταν 1.710, από τα οποία, 1.056 άκυρα και 654 λευκά. Ο Στέφανος Κασσελάκης συνολικά έλαβε 74.285 ψηφοδέλτια (55,98%) και η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε 58.425 (44,2%)», ανέφερε η ειδησεογραφία στις 25 Σεπτεμβρίου.

Από τότε δεν συμπληρώθηκε μήνας. Πώς μπορεί να κρίνει ο Τζουμάκας και το κάθε μέλος του κόμματος αν κάνει ή δεν κάνει κάποιος για αρχηγός μέσα σε λίγες ημέρες, όταν εκείνος πήρε το χρίσμα από τους πολίτες; Δεν είναι αντιδημοκρατική η άμεση αμφισβήτηση της κάλπης; Μπορεί μέσα σε 20 ημέρες να αμφισβητεί ο τελευταίος των εκλογών τον πρώτο;

Κι έρχεται ο Φίλης να αποδείξει ότι δεν έχει αντιληφθεί όλα όσα συμβαίνουν εδώ και τέσσερα χρόνια. Ότι δεν πήρε τα μηνύματα που του έστειλαν οι πολίτες. Ναι, ένα σημαντικό μέρος του λαού γύρισε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας των λαθών που έκαναν όλοι. Από τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι το τελευταίο στέλεχος του κόμματος. Πάνω απ’ όλους, όμως, η κοινωνία, ο λαός, οι ψηφοφόροι τιμώρησαν εκείνους που δεν είχαν να προσφέρουν κάτι παρά μόνο μια ανούσια κριτική για εσωκομματική κατανάλωση και όχι προς όφελος του κόσμου.

Ο Φίλης αποδοκιμάστηκε για τη συμπεριφορά του από τον λαό και το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν απόλυτα δημοκρατικό. Αλλά αυτά προφανώς είναι ψιλά γράμματα για τον άλλοτε δημοσιογράφο…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας