3:31 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Ο Νίκος Ρωμανός για τα fake news του Κούλογλου

Ο Νίκος Ρωμανός για τα fake news του Κούλογλου

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός μιλώντας στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο στα Παραπολιτικά 90,1 δήλωσε ότι χθες είδαμε μια απίστευτη επίθεση στη σύζυγο του Υπουργού Υγείας, είδαμε ένα fake news που έλεγε ότι δήθεν πήρε κονδύλια, από αυτά τα γνωστά για τα οποία μας χτυπάνε ότι δήθεν κάνουμε δωράκια σε ΜΜΕ για τον κοροναϊό».

Για τα fake news που αφορούν την κα Μπαλατσινού, ο κ. Ρωμανός τόνισε ότι «ξαφνικά τους φταίει η σύζυγος του υπουργού Υγείας η οποία δήθεν στο site της πήρε διαφήμιση και επικοινωνιακό πακέτο, η πλάκα είναι ότι αυτό το site δεν ανήκει εδώ και πάνω από ένα χρόνο στην κα Μπαλατσινού και η ακόμα μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι αυτό το site ανήκει στον όμιλο που έχει το Luben».

«Και βέβαια ο κοινός παρονομαστής όλης αυτής της πλάκας είναι ότι αυτή η είδηση αποφάσισαν να διαδοθεί μέσω του κ. Κουλογλου οποίος έκανε δήθεν κριτική στη σύζυγο του κ.Κικίλια, για κρατικοδίαιτη λογική. Ποιος; Ο κ. Κουλογλου ο κατεξοχήν κρατικοδίαιτος επί δεκαετίες, ο δημοσιογράφος επί μια ζωή της ΕΡΤ και ο άνθρωπος που έχει ένα site που αναρωτιέμαι πόσα κλικ κάνει, και επί χρόνια έπαιρνε διαφημίσεις και τότε προφανώς δεν τον ενοχλούσε αυτή η λογική», δήλωσε ο κ. Ρωμανός.

«Πήγαν για μαλλί και για μια ακόμα φορά βγήκαν κουρεμένοι», τόνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει ποινική προσέγγιση του θέματος, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ δήλωσε ότι «Είμαι σίγουρος ότι και αυτή είναι πάνω στο τραπέζι πάντα και όσοι πλήττονται την εξετάζουν πολύ σοβαρά και προφανώς πολλοί από αυτούς την ακολουθούν κιόλας».

«Είναι ένας αγώνας πάρα πολύ δύσκολος, ευτυχώς δεν ασχολούνται ιδιαίτερα οι πολίτες με το τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Ρωμανός. «Απόδειξη αυτό το δεύτερο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που παρουσίασε χθες, που δεν νομίζω ότι κανείς ασχολήθηκε σοβαρά, αλλά ακόμα και ένα μικρό ποσοστό που ασχολείται και ακόμα και αυτή η επανάληψη που πιθανόν να αυξάνει το σχεδόν ανύπαρκτο ακροατήριο, είναι ένα πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπίζεται», συμπλήρωσε παράλληλα.

Για τα fake news για το μεταναστευτικό, ανέφερε ότι «υπάρχει αυτό που έκανε το γύρο του διαδικτύου ότι δήθεν δίνουμε ΑΜΚΑ στους αιτούντες άσυλο, ακριβώς το αντίθετο έγινε». «Αυτοί οι άνθρωποι και χωρίς ασφάλιση πήγαιναν και είχαν κάλυψη υγειονομικών υπηρεσιών από τα δημόσια νοσοκομεία», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Άρα το μόνο που κατάφερνες είναι ότι είχαν κάλυψη, δεν καταγράφονταν πουθενά, δεν ήξερες πόσο σου κοστίζουν, δεν ήξερες πόσο επιβαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας και με το νέο σύστημα που έχουν έναν ειδικό αριθμό τον οποίο παίρνουν μόνο για τη διάρκεια που κρατάει η αίτηση ασύλου και μετά ακυρώνεται , καταφέρνεις να τους έχεις διαφοροποιήσει από τους υπόλοιπους που έχουμε τον κανονικό ΑΜΚΑ με αποτέλεσμα να ξέρεις πόσο κοστίζουν οι καλύψεις τους και να μπορείς να τις αναζητήσεις από κονδύλια της ΕΕ και με αυτό τον τρόπο να μην επιβαρύνουν το δημόσιο σύστημα υγείας. Άρα και να έχουν την κάλυψη που χρειάζεται και που είναι απαραίτητη πολύ περισσότερο σε μια τέτοια περίοδο, και να μην επιβαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας», διευκρίνισε.

Ο κ. Ρωμανός τόνισε πως «με όλη την πολιτική του υπουργείου Μετανάστευσης, που αυτή τη στιγμή προωθεί δομές υγείας μέσα στις δομές των μεταναστών, ουσιαστικά καταφέρνεις να έχεις πολύ καλύτερο έλεγχο για τον κοροναϊό, να γίνεται αυτός ο έλεγχος και η θεραπεία εκεί και άρα διπλά να μην επιβαρύνεται το σύστημα υγείας και όλα αυτά που είναι απαραίτητα να είμαστε μια κανονική χώρα».

Γιατί όπως επισήμανε ο ίδιος, «δεν ήταν κανονικό ούτε αυτό που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να παίρνουν αδιακρίτως όλοι ΑΜΚΑ και να φτάνει στο σημείο να κολλάει το σύστημα των ΑΜΚΑ και να κάνουν απεργία τα ΚΕΠ γιατί πήγαιναν οι ΜΚΟ και βγάζανε ΑΜΚΑ δέκα – δέκα για τους μετανάστες με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το σύστημα, ούτε φυσικά να κοροϊδευόμαστε ότι δήθεν δεν έχουν ασφάλιση αλλά πρακτικά να έχουν ασφάλιση».

 

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας