7:33 Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου τιμά τον εθελοντισμό

Ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου τιμά τον εθελοντισμό

 

Ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου τίμησε σήμερα σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση στην εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών την εθελοντική προσφορά. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο ιδρυτής του «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος. Ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε για την αξία του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απονομή βραβείων για τον ποιητικό διαγωνισμό νέων.Δεκάδες μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα έγραψαν το δικό τους ποίημα για την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού και συγκίνησαν τόσο την κριτική επιτροπή, όσο και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Οι νικητές του διαγωνισμού μίλησαν για τον εθελοντισμό διαμέσου των σχολικών προγραμμάτων και παροτρύνουν όλους μας να προσφέρουμε για το κοινό καλό. Με αυτόν τον τρόπο, τόνισαν, θα έρθουμε πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση μας. Οι διαγωνιζόμενοι συνοδευόμενοι από τους καθηγητές και τους συγγενείς τους παρέλαβαν τα βραβεία τους και φωτογραφήθηκαν με τους υπεύθυνους της εκδήλωσης και την κριτική επιτροπή. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, μίλησε η Σοφία Τζιτζίκου, πρόεδρος της UNICEF.

 

Η Ανακοίνωση της UNESCO Αμαρουσίου για τη σημερινή εκδήλωση:

«Εμείς ως UNESCO Αμαρουσίου συνεχίζουμε εκείνο που έχουμε ξεκινήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο μέσω της δικής μας δράσης. Μπορεί η ποίηση να έχει πολλές φορές οριστεί ως η τέχνη του ανέφικτου, αλλά για εμάς αποτελεί τη βάση για την αλλαγή ενός κόσμου, που ενίοτε θεωρείται αλλά δεν είναι απαραίτητα ανέφικτος.

Ο δρόμος προς το καλύτερο περνά μέσα από την αλληλοβοήθεια, τον αλληλοσεβασμό, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την παγκόσμια ειρήνη.Ο εθελοντισμός είναι ο δρόμος όλων αυτών στην αυγή ενός αυριανού καλύτερου κόσμου. Στον κόσμο αυτό τα βήματά μας μοιάζουν με σελίδες ενός παγκόσμιου και ανθρώπινου βιβλίου: εκείνο του εθελοντισμού.

Στην UNESCO επιθυμούμε η ιστορία μας να καταγραφεί στο μέλλον όχι από πολέμους, διακρίσεις και ανισότητες, αλλά από τις πράξεις εκείνες, που θα ζωγραφίσουν, που θα ορίσουν, που θα περιγράψουν ποιητικά το αύριο που όλοι ονειρευόμαστε»

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας