4:05 Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ο Πρόεδρος της Τσεχίας δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του

Ο Πρόεδρος της Τσεχίας δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Άνω Βουλής, επικαλούμενος την αναφορά που ζήτησε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Κεντρικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Πράγας .

Ο Μίλος Βίστριλ, ο πρόεδρος της Γερουσίας, είπε στους δημοσιογράφους ότι σύμφωνα με την αναφορά είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να επιστρέψει ο Ζέμαν στα καθήκοντά του εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ο Βίστριλ πρόσθεσε ότι το κοινοβούλιο θα πρέπει τώρα να συζητήσει αν θα ενεργοποιήσει το άρθρο του Συντάγματος με το οποίο μεταφέρονται τα καθήκοντα του προέδρου σε άλλους αξιωματούχους.

Ο Ζέμαν αισθάνθηκε αδιαθεσία λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον απερχόμενο πρωθυπουργό και σύμμαχό του, πολυεκατομμυριούχο λαϊκιστή Μπάμπις, ο οποίος ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές του Σαββάτου. Τσεχία: Ηττα-σοκ για τον Μπάμπις σε εκλογές θρίλερ.

Ο Μίροσλαβ Ζαβόραλ είπε ότι χρειάστηκε να νοσηλευτεί ο τσέχος πρόεδρος εξαιτίας επιπλοκών που του προκάλεσε μια χρόνια πάθηση. «Γνωρίζουμε με ακρίβεια την διάγνωση, το οποίο μας επιτρέπει μια στοχευμένη θεραπεία», είπε ο Ζαβόραλ και πρόσθεσε ότι δεν έχει την έγκριση του προέδρου για να αποκαλύψει λεπτομέρειες της πάθησής του.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου δεν αποκάλυψε επίσης πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του προέδρου. RΟ 77χρονος πρόεδρος αρνήθηκε δύο φορές την περασμένη εβδομάδα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο παρότι αναγκάστηκε να ματαιώσει την μετεκλογική του ομιλία.

Το προεδρικό γραφείο έχει ανακοινώσει ότι ο 77χρονος Ζέμαν ήταν άρρωστος και είχε παραμείνει οκτώ ημέρες στο νοσοκομείο τον περασμένο μήνα. Ο Ζέμαν χρησιμοποιεί αμαξίδιο εξαιτίας νευροπάθειας στα πόδια του από τις αρχές του χρόνου.

Διαβάστε ακόμη 

Τσεχία: Η αστυνομία αναζητεί δύο άνδρες με διαβατήρια που φέρουν τα ονόματα των υπόπτων για την δηλητηρίαση των Σκριπάλ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας