Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Καμμένο για τις… φανταρίνες! Νέο ρήγμα στη συγκυβέρνηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Καμμένο για τις… φανταρίνες! Νέο ρήγμα στη συγκυβέρνηση

Αρρυθμίες, διαφαίνονται στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά το σχέδιο Καμμένου που είδε το φως της δημοσιότητας για τη στράτευση των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια.

Το Μέγαρο Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι επέλεξε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, αποστασιοποιείται εμφανώς, με αρμόδιες πηγές να τονίζουν πως δεν πρόκειται για θέση της κυβέρνησης.

Φάμελλος: Οι απόψεις Καμμένου δεν υπάρχουν στην κυβερνητική ατζέντα
Σαφείς αποστάσεις πήρες και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και μιλώντας στον Βήμα fm, μίλησε για “απόψεις που δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης”.

Ερωτηθείς αν καίγεται η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είπε χαρακτηριστικά: “αν ήμασταν απολύτως σύμφωνοι σε όλα , θα ήμασταν και στο ίδιο κόμμα”, ενώ εξήγησε πως κατατέθηκε νομοσχέδιο  που είναι τώρα στη Βουλή και περιλαμβάνει σύστημα μοριοδότησης των οπλιτών , τονίζοντας ωστόσο, πως “δεν υπάρχουν τέτοιες προτάσεις” (σσ για τα στρατιωτικά λύκεια).

Αδειασμα και από ΣΥΡΙΖΑ
Σε ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα όμως προχωρά και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αρμόδια στελέχη να κάνουν λόγο για “κινήσεις επικοινωνιακού αντιπερισπασμού” εκ μέρους των ΑΝΕΛ, μετά και  την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης.

Τι σχεδιάζει ο Καμμένος

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε το Εθνος, ο υπ. Αμυνας ετοιμάζετια να προωθήσει σχέδιο για στράτευση γυναικών, το οποίο προβλέπει υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες. Επίσης προβλέπει τη δημιουργία στρατιωτικών Λυκείων.

Ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι «ήρθε η ώρα, να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά “κάστρα” και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες. Θυμάστε, πώς ξεσήκωσαν τον κόσμο οι φεμινίστριες στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν κατετάγησαν οι πρώτες γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις; Σήμερα, πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες. Ήρθε η ώρα λοιπόν, μετά από 30 χρόνια, να κάνουμε και το επόμενο βήμα. Να θεσπίσουμε προαιρετική στράτευση των γυναικών».

Παράλληλα, ο υπουργός είναι απόλυτος για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, πριν από την πρόσληψή τους στα Σώματα Ασφαλείας. «Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ως απλοί κληρωτοί, όπως οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού, για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές κι όχι γραφειοκράτες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

 

Σχόλια