More

  Οι γονείς αφιερώνουν τριπλάσιο χρόνο σε αναζήτηση ακινήτων από το να διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά τους

  O μέσος άνθρωπος ξοδεύει κατά μέσο όρο 3,5 ώρες την εβδομάδα για να αναζητά ακίνητα.

  Μια κουλτούρα εμμονής με την ακίνητη περιουσία «σαρώνει» τον πλανήτη, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της HSBC “Beyond the Bricks”. O μέσος άνθρωπος ξοδεύει κατά μέσο όρο 3,5 ώρες την εβδομάδα για να αναζητά ακίνητα, να διαβάζει περιοδικά ακινήτων και να βλέπει ηλεκτρονικά σπίτια ακόμα και όταν δεν βρίσκεται σε φάση αναζήτησης κατοικίας. Οι γονείς αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο να κοιτάζουν ακίνητα παρά στο να διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά τους (5,4 ώρες έναντι 1,59 ωρών αντίστοιχα).

  Οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των ΗΠΑ φαίνεται να έχουν τη μεγαλύτερη εμμονή παγκοσμίως, καθώς βλέπουν ακίνητα κατά μέσο όρο 6,6 και 4,95 ώρες την εβδομάδα αντίστοιχα. Αυτή η εμμονή είναι τόσο έντονη ώστε οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωρών αφιερώνουν διπλάσιο χρόνο στην αναζήτηση ακινήτων από το να μιλούν στους γονείς τους.

   

  ΧώραΧρόνος που αφιερώνεται στο να βλέπει κανείς ακίνητα την εβδομάδα (ώρες)
  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα6,6
  ΗΠΑ4,95
  Ταιβάν4,54
  Μαλαισία4,37
  Μεξικό3,56
  Σιγκαπούρη3,29
  Ηνωμένο Βασίλειο2,65
  Αυστραλία2,51
  Καναδάς2,08
  Γαλλία1,74

  Επιπλέον μια κατηγορία ατόμων που χαρακτηρίζονται ως «ακραίοι κυνηγοί ακινήτων» είναι ακόμα πιο εθισμένοι στην αναζήτηση ακινήτων. Παγκοσμίως το 6,3% των ανθρώπων μπορούν να καταταχθούν στην κατηγορία αυτή. Η έρευνα της HSBC αναδεικνύει τις ιδιορρυθμίες και τις παράλογες συμπεριφορές που  παρατηρούνται στην αναζήτηση κατοικίας.

  Οι «ακραία εξαρτημένοι» από την αναζήτηση κατοικίας, ξοδεύουν περισσότερες από 7 ώρες την εβδομάδα για να διαβάζουν ή να αναζητούν ακίνητα και σχεδόν οι μισοί από αυτούς (49%) ελέγχουν την αξία του δικού τους ακινήτου κάθε μήνα. Πάντως, ο χρόνος που επενδύουν στην αναζήτηση ακινήτων φαίνεται ότι αποδίδει αφού το 74% των «ακραία εξαρτημένων» τονίζουν ότι νιώθουν «χαλαροί» με την αγορά κατοικίας και σχεδόν τέσσερεις στους πέντε (79%) δηλώνουν ότι νιώθουν ότι «έχουν τον έλεγχο».

  Οι εξαρτημένοι από την αναζήτηση κατοικίας είναι πιο πιθανό να καθυστερήσουν να κάνουν σημαντικά βήματα στη ζωή τους, προκειμένου να αποταμιεύσουν χρήματα για «το τέλειο σπίτι». Παγκοσμίως, το 19% των ατόμων που ανήκουν στην κατηγορία των «ακραίως εξαρτημένων» έχουν καθυστερήσει να κάνουν παιδί προκειμένου να αγοράσουν ακίνητο, ποσοστό διπλάσιο από το αντίστοιχο του υπόλοιπου πληθυσμού. Η ίδια κατηγορία ατόμων έχει τη διπλάσια πιθανότητα να καθυστερήσει  τον γάμο για να αποταμιεύσει για την αγορά του επόμενου ακινήτου.

  Ο κ. Στέλιος Πιρπινιάς, Επικεφαλής του τομέα Retail Banking & Wealth Management και Marketing της HSBC δήλωσε: «Τα στοιχεία της παγκόσμιας αυτής έρευνας αναδεικνύουν ότι οι καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν ξανά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά του ιδανικού, για τις προτιμήσεις τους, σπιτιού. Και στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και μετά από μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης, παρατηρείται ανανεωμένο ενδιαφέρον για την αγορά κατοικίας. Στην HSBC, αναγνωρίζοντας αυτήν την αναδυόμενη τάση, αποφασίσαμε να επανεκκινήσουμε τη χορήγηση στεγαστικών δανείων, προκειμένου να καλύψουμε τις στεγαστικές ανάγκες των πελατών μας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για μια συνολική σχέση με την Τράπεζά τους.

  Ενώ όσοι αναζητούν ακίνητο φαίνεται να αποκτούν εμμονή με την ανεύρεση του τέλειου σπιτιού, η επιλογή ακινήτου γίνεται συχνά παρορμητικά, με το 38% να αποφασίζει με βάση μόνο τις πρώτες εντυπώσεις του. Οι δεισιδαιμονίες και οι παραδόσεις διαδραματίζουν επίσης κάποιο ρόλο- οι μισοί άνθρωποι στην Ταιβάν λένε ότι το κακό Φενγκ Σούι θα τους απέτρεπε από την αγορά ακινήτου.

   

  Χώρα Λόγοι για να μην προχωρήσει η αγορά σπιτιού
  ΜαλαισίαΔύσκολοι γείτονες (55%)
  ΣιγκαπούρηΟ αριθμός του σπιτιού και το όνομα της οδού δεν είναι «τυχερά» (16%)
  Ηνωμένο ΒασίλειοΔύσκολοι γείτονες (43%)
  ΑυστραλίαΑστείο όνομα δρόμου (10%)
  ΚαναδάςΦήμες ότι το σπίτι είναι στοιχειωμένο (21%)
  ΓαλλίαΔύσκολοι γείτονες (43%)
  Ηνωμένα Αραβικά ΕμιράταΦήμες ότι το σπίτι είναι στοιχειωμένο (28%)
  ΗΠΑΚάποιος πέθανε εκεί (29%)
  ΤαιβάνΚακό Φενγκ Σούι (50%)
  ΜεξικόΚάποιος πέθανε εκεί (31%)

  Σχετικά με την έρευνα

  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από την εταιρεία Tolune για λογαριασμό της HSBC. Το συνολικό δείγμα αποτελείται από 11.932 ενηλίκους άνω των 21 ετών παγκοσμίως. Η έρευνα διεξήχθη από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2018. Τα στοιχεία έχουν σταθμιστεί και είναι αντιπροσωπευτικά όλων των ενηλίκων σε 10 αγορές: Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, ΗΠΑ, Μεξικό, Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σιγκαπούρη, Μαλαισία και Ταιβάν.

   

  Πηγή: huffingtonpost.gr

   

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Η κόρη της Βάνας Μπάρμπα, Φαίδρα, έγινε 18 (φωτογραφίες)

  Η κόρη της Βάνας Μπάρμπα, Φαίδρα, έγινε 18. Δείτε πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες της Ένα ξέφρενο πάρτι διοργάνωσε η Φαίδρα Μπάρμπα με καλεσμένους όλους τους φίλους της...

  Στο «φως» η λίστα Πέτσα

  Στη δημοσιότητα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τη λίστα με τα ΜΜΕ τα οποία έλαβαν 20 εκατομμύρια ευρώ, η οποία προκάλεσε τη σφοδρή...

  Άννα Βίσση: Ποζάρει με μπικίνι στα 62 της και κόβει ανάσες

  Η Άννα Βίσση ποζάρει με μπικίνι στα 62 της και κόβει ανάσες με το κορμί της! Όταν την έπλασε ο Θεός πρέπει να είχε προφανώς...

  Πέτσας για Μ. Βρετανία : Ανοίγουν τα σύνορα από τις 15 Ιουλίου

  Ανακοινώθηκε και επίσημα από την Κυβέρνηση το άνοιγμα των συνόρων με τη Μεγάλη Βρετανία από τις 15 Ιουλίου. Παραμένει η κατάσταση ως έχει για...

  Έρευνα για τους ρευματοπαθείς στην εποχή του κορωνοϊού-Τι δείχνουν τα στοιχεία

  Έξι στους 10 ρευματοπαθείς επηρεάστηκαν ψυχολογικά από την πανδημία και τέσσερις στους 10 συνάντησαν δυσκολίες στην διεκπεραίωση της εργασίας στην COVID εποχή. Τον αντίκτυπο της...