5:27 Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν στην Κω

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν στην Κω

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι έρευνες του βρετανικού κλιμακίου στην Κω για τον μικρό Μπεν.

Μετά από εικοσιμία περίπου ημέρες δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που θα μπορέσει να δώσει λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης του νηπίου.

Παρά το γεγονός ότι αστυνομικοί από το Νότιο Γιορκσάιρ έδειχναν ιδιαίτερα αισιόδοξοι κατά την άφιξή τους στο νησί εικοσιμία ημέρες μετά φαίνεται πως δεν έχει βρεθεί το στοιχείο που θα δώσει απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει τα τελευταία 25 χρόνια την οικογένεια.

Οι 19 έμπειροι ερευνητές ετοιμάζονται να αναχωρήσουν πλέον από το νησί ωστόσο η αγωνία της οικογένειας Νίνταμ θα κρατήσει μέχρι και αύριο το μεσημέρι που ο επικεφαλής των ερευνών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Τι έδειξαν οι έρευνες

Στις 26 Σεπτεμβρίου το Βρετανικό κλιμάκιο ξεκίνησε τις έρευνες στο έναν από τους δύο χώρους που τους υπέδειξε ο μάρτυρας κλειδί. Στο συγκεκριμένο σημείο αρχικά βρέθηκαν οστά που διαπιστώθηκε έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο πως ανήκουν σε ζωικούς οργανισμούς. Την δεύτερη ημέρα των ερευνών εντοπίστηκε κομμάτι υφάσματος που όμως δεν ταυτοποιήθηκε με το μπλουζάκι που φορούσε ο μικρός Μπεν την ημέρα της εξαφάνισής του.

Στο σημείο όπου διέμενε η οικογένεια πριν από 25 χρόνια βρέθηκε και ο παππούς του νηπίου προκειμένου να δώσει κάποιες πληροφορίες για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο χωράφι από το καλοκαίρι του 1991.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί, κατεδάφισαν στην πορεία των ερευνών ένα δωμάτιο, που χτίστηκε στο αγροτόσπιτο λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση του Μπεν ενώ έκοψαν και ένα δέντρο που δεν υπήρχε το μοιραίο καλοκαίρι. Ωστόσο αντί να βρουν το νήπιο οι Αρχές εντόπισαν έναν ρωμαικό νεκροταφείο 2.000 ετών περίπου, γεγονός που δυσκόλεψε για κάποιες ώρες τις έρευνες μέχρι να δοθούν τελικά οι απαραίτητες άδειες από την εισαγγελία.

Στην πορεία στοιχεία συνέλεξαν και από το δεύτερο χωράφι στο οποίο είχαν μεταφερθεί μπάζα το 1991 ωστόσο μέχρι και χθες δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό στοιχείο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας