3:40 Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Οργή στο Twitter με την αλλαγή στην πολιτική του efood στους διανομείς του

Οργή στο Twitter με την αλλαγή στην πολιτική του efood στους διανομείς του

Από τις 12 Αυγούστου τέθηκε σε ισχύ στην Ισπανία ο “ley riders”, νόμος που απαγορεύει στις πλαταφόρμες ντελίβερι να προσλαμβάνουν τους διανομείς ως ελεύθερους επαγγελματίες. Όπως φαίνεται στην Ελλάδα οι πολίτες θεωρούνται αναλώσιμοι και έγινε ακριβώς το αντίθετο. Η εταιρία efood τους απειλεί με απόλυση αν δεν δεχθούν να γίνουν freelancer.

Το efood αποφάσισε να «αλλάξει» τον τρόπο συνεργασίας της με τους διανομείς της και το Twitter «δικάζει» Στο Twitter αυτή τη στιγμή τρεντάρει στην πρώτη θέση το cancel_efood καθώς όπως έγινε σήμερα γνωστό η εταιρία επέλεξε να αλλάξει τον τρόπο συνεργασίας της με τους διανομείς της. Συγκεκριμένα η εταιρία ανακοίνωσε στους εργαζομένους της ότι θα πρέπει να αλλάξουν τους όρους στη σύμβαση εργασίας τους σε freelancer με μπλοκάκι.

Ουσιαστικά το #cancel_efood καλεί σε μποϊκοτάζ των υπηρεσιών της εταιρείας. Παράλληλα όμως παροτρύνουν τους χρήστες να διαγράψουν τη σχετική εφαρμογή από τα κινητά τους μαζικά ώστε η δυσαρέσκειά τους να προβληματίσει τους ιθύνοντες της εταιρείας. Κάποιοι άλλοι χρήστες προτείνουν την μαζική αποστολή mail στην οποία θα εκφραστούν τα παράπονα και οι αντιρρήσεις για αυτή τους την απόφαση.

«Οι ντελιβεράδες έβαλαν πλάτη στην πανδημία»

Τα περισσότερα σχόλια από τους χρήστες του Twitter αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που εργάζονταν ως διανομείς στην εταιρία, κατά τους μήνες του lockdown επιβαρύνθηκαν με περισσότερη δουλειά και έβαλαν «πλάτη στην επιχείρηση». Επίσης αρκετοί σχολιάζουν ότι παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες ευνοήθηκαν με κέρδη μέσα στην πανδημία δεν φέρονται ανάλογα στους εργαζόμενους τους.

Οι αναρτήσεις στο Twitter για την απόφαση του efood

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας