ΟΤΕ: Φως στο τούνελ για τους έξι απολυμένους

ΟΤΕ: Φως στο τούνελ για τους έξι απολυμένους

Τη δέσμευση της διοίκησης του ΟΤΕ ότι έως την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα εξετάσει και θα απαντήσει ως προς το εάν μπορεί να απασχολήσει τους έξι εργαζομένους φύλακες, οι οποίοι απολύθηκαν σε άλλες θέσεις εργασίας, απέσπασε η Ομοσπονδία Εργαζομένων του Οργανισμού (ΟΜΕ-ΟΤΕ) κατά τη διάρκεια της τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας.

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία στη συνάντηση που έγινε στον απόηχο της πολυήμερης απεργίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Άννας Στρατινάκη και του Γενικού Διευθυντή Κώστα Αγραπιδά, η ΟΜΕ-ΟΤΕ επεσήμανε ότι οι απολύσεις των έξι φυλάκων «ήταν απολύτως αδικαιολόγητες, εκδικητικές για το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της επιχείρησης και καταχρηστικές στο σύνολό τους».

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΤΕ επισημαίνει σε δική της ανακοίνωση ότι στο πλαίσιο της συμφιλιωτικής διαδικασίας, από την εκπρόσωπο του Υπουργείου προτάθηκε σε περίπτωση αδυναμίας αξιοποίησης των 6 φυλάκων σε άλλο αντικείμενο, η εταιρεία να εξετάσει τη δυνατότητα, έστω και εκπρόθεσμα, να ενταχθούν στα πακέτα αποχώρησης, με τα οποία είχαν φύγει από την επιχείρηση οι υπόλοιποι φύλακες όταν καταργήθηκε το αντικείμενο της φυσικής φύλαξης στον ΟΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ, τον Μάρτιο του 2019, προσέφερε στους εργαζομένους στη φύλαξη, το αντικείμενο των οποίων καταργήθηκε, γενναιόδωρα πακέτα αποχώρησης, ύψους έως και 280.000 ευρώ μικτά και τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται σε ανάλογη θέση και συνθήκες εργασίας σε προμηθευτή, εγγυημένα για 3 έτη. «Από τους 74 εργαζόμενους στη φυσική φύλαξη, οι 68 αποδέχτηκαν τα κίνητρα και αποχώρησαν από την εταιρεία, ενώ 6 αποφάσισαν να μην επωφεληθούν του πακέτου κινήτρων και αποχώρησαν στις 31/12/19 με την νόμιμη αποζημίωση» επισημαίνει ο οργανισμός.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, πάντως, χαρακτηρίζει τη σημερινή θέση του υπουργείου Εργασίας ως «μια πρώτη επιτυχία των αγώνων μας και της συμμετοχής των συναδέλφων σ’ αυτούς» υπογραμμίζοντας πως η διοίκηση οφείλει να επανεξετάσει τη θέση της.

Στο μεταξύ ύστερα και από τη λήξη της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ χθες, 12 Ιανουαρίου, η Διοίκηση απέστειλε στην Ομοσπονδία πρόσκληση σε συνάντηση για συνέχιση του διαλόγου με αντικείμενο την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΤΕ.

Στην τριμερή συνάντηση, παραβρέθηκαν και παρενέβησαν υπέρ των απολυμένων εκπρόσωποι από τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και τον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απεργιακές κινητοποιήσεις στον Όμιλο ΟΤΕ

Σχόλια