22:23 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Παγώνη για «Παίδων»: Το νοσοκομείο δεν είναι για φιλοξενία παιδιών

Παγώνη για «Παίδων»: Το νοσοκομείο δεν είναι για φιλοξενία παιδιών

Παγώνη για «Παίδων»: Η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι το νοσοκομείο δεν είναι για φιλοξενία παιδιών αλλά για νοσηλεία

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά που βγαίνουν στο φως σχετικά με τις σεξουαλικές κακοποίησης παιδιών σε ιδρύματα. Η Ματίνα Παγώνη, βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της «Κοινωνία Ώρα Mega». Η γιατρός μίλησε για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία αλλά και για τη φρίκη που έζησε ο 7χρονος στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», από έναν 14χρονο που φιλοξενούταν εκεί.


Καταγγελία στο «Παίδων»

Σχετικά με το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης και ξυλοδαρμού στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η Ματίνα Παγώνη δήλωσε πως η ΕΙΝΑΠ ασχολείται με το θέμα, υπογραμμίζοντας πως το νοσοκομείο «Παίδων» είναι για τις νοσηλείες και όχι για τη φιλοξενία των παιδιών που δεν έχουν κάποιο ιατρικό θέμα.

«Πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστές δομές, όπου σε αυτές πρέπει να υπάρχουν ψυχολόγοι για να μην βλέπουμε τα περιστατικά βίας, γιατί υπάρχουν διαφορετικές ηλικίες παιδιών, με διαφορετικό χαρακτήρα το καθένα και βιώματα» είπε χαρακτηριστικά.

Επιστροφή μάσκας στα σχολεία

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε πως η έκκληση των παιδιάτρων για επιστροφή της μάσκας στις σχολικές μονάδες γίνεται λόγω της μεγάλης έξαρσης πολλών ιώσεων ταυτόχρονα αυτήν την περίοδο.

«Για εμένα προσωπικά τα παιδιά δεν χρειάζεται να φορέσουν ακόμη μάσκα στα σχολεία. Δεν έχουμε αριθμό που να πιέζει την κατάσταση. Υπάρχει η επιτροπή αξιολόγησης που θα βλέπει ανά εβδομάδα τί γίνεται» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως πρέπει να φροντίσουμε όλοι να εμβολιαστούμε για την γρίπη και τον covid ούτως ώστε να μειωθούν τα κρούσματα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας