22:41 Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Πανέτοιμα τα σχολεία της Αθήνας να υποδεχθούν τους μαθητές, διαβεβαιώνει ο δήμος Αθηναίων

Πανέτοιμα τα σχολεία της Αθήνας να υποδεχθούν τους μαθητές, διαβεβαιώνει ο δήμος Αθηναίων

Έτοιμα να υποδεχθούν με υγειονομική ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι τα σχολεία του δήμου Αθηναίων, ενώ σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις θα λειτουργήσει το 63ο Νηπιαγωγείο στον ‘Αγιο Παντελεήμονα.

Η επανεκκίνηση, τη Δευτέρα 11 του μηνός, της λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «θα βρει όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις έτοιμες να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς για να συνεχίσουν τα μαθήματα που είχαν διακοπεί, σε συνθήκες πλήρους υγειονομικής ασφάλειας» τονίζεται σε ανακοίνωση του του δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήδη γίνονται απολυμάνσεις, έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, έχει προβλεφθεί επάρκεια σε υγειονομικό υλικό, αντισηπτικά, εξοπλισμό και υλικά καθαριότητας ενώ διανέμονται και μάσκες.

Επίσης, ενισχύονται από τον δήμο Αθηναίων οι σχολικές επιτροπές με τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις, ενώ σε νέο κτίριο θα λειτουργήσει το 63ο Νηπιαγωγείο. «Οι πρωτοποριακές υποδομές του είναι οι πλέον σύγχρονες σε δημόσιο νηπιαγωγείο της Αθήνας, με παιχνίδια εξωτερικού χώρου, ασφαλή χώρο με γκαζόν για να παίζουν τα παιδιά και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα θέρμανσης και ψύξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου. Υπάρχει, επίσης, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ειδικός ξεχωριστός χώρος για να κοιμούνται τα παιδιά του ολοήμερου.

Διαβάστε επίσης 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας