22:25 Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Πάνος Τσακλόγλου: Μαζί με την κύρια σύνταξη και η έκδοση της επικουρικής από το 2024

Πάνος Τσακλόγλου: Μαζί με την κύρια σύνταξη και η έκδοση της επικουρικής από το 2024

Ο υφυπουργός Εργασίας μίλησε για τις αλλαγές στις συντάξεις και την έκδοση των επικουρικών

Για τις αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις από το νέο έτος μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου αναφερόμενος στα «παράδοξα», που ίσχυαν σχετικά με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών για την έκδοσή τους.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κ. Τσακλόγλου αρχικά ανέφερε:  «Είναι αρκετά άτομα τα οποία μπορεί να δούλευαν στο δημόσιο και προηγουμένως να είχαν μία προϋπηρεσία η οποία να ήταν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες σε τομέα που δεν είχε επικουρική ασφάλιση. Όποτε βγαίνει κάποιος, για παράδειγμα, ακόμη και με 37 χρόνια ας πούμε και του λένε έχεις μόνο 35 επικουρική, πήγαινε στα 67. Αυτό είναι το πράγμα το οποίο θέλουμε να διορθώσουμε.(…) Ουσιαστικά αυτό το πράγμα που λέμε και ούτως η άλλως αυτό λογαριάζαμε να κάνουμε όταν είπαμε για την ενοποίηση των κανόνων, ότι ουσιαστικά θα παίρναμε τις προϋποθέσεις τις παλιές του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, δηλαδή βγάζεις κύρια σύνταξη, έχεις εισφορές επικουρικής ασφάλισης για περισσότερο από 15 χρόνια, την παίρνεις την σύνταξη αυτή».

«Μπορεί να μην είναι η ίδια ακριβώς στιγμή, αλλά πάντως άπαξ και πήρες την κύριά σου, δεν θα περιμένεις, για παράδειγμα, να πας στα 67 σου για να πάρεις την επικουρική σου σε αυτές τις ειδικές κατηγορίες », σημείωσε.

Σε ερώτηση για το πότε θα ισχύσει αυτό, ο υφυπουργός το προσδιόρισε στην αρχή της νέας χρονιάς, με επιφύλαξη.

«Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος, αλλά συνήθως τα περισσότερα από τα μέτρα αυτά, επειδή θέλουν και την αντίστοιχη προσαρμογή στα συστήματα του ΕΦΚΑ, υποθέτω από την αρχή της νέας χρονιάς, αλλά εδώ με μια μικρή επιφύλαξη» είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

             

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας