21:33 Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Παπαθανάσης: Δεν έχω πάρει δάνειο, δεν έχω καταδικαστεί, δεν χρωστάω -Επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον μου

Παπαθανάσης: Δεν έχω πάρει δάνειο, δεν έχω καταδικαστεί, δεν χρωστάω -Επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον μου

Για «επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία έχει χρέη που δεν εξυπηρετεί, ενώ μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του στα παιδιά του.
Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 μίλησε για ψεύδη και υπογράμμισε ότι δεν χρωστάει τίποτα στο Δημόσιο, ποτέ δεν έχει καταδικαστεί και δεν έχει πάρει κανένα δάνειο, παρά μόνο το δάνειο που έχει πάρει για το σπίτι του, το εξυπηρετεί κανονικά.
«Είμαι εγγυητής σε εταιρεία, στην οποία ήμουν μικρομέτοχος και από την οποία αποχώρησα το 2005.
Μετά η τράπεζα πήρε ακίνητα της εταιρείας και ήθελε να κάνει ανάκληση της γονικής παροχής, η οποία έκλεισε με την έφεση που έκανα. Δεν καταδικάστηκα, δεν τελεσιδίκησε.
Παραμένω υπεύθυνος για την εγγύηση, δεν γνωρίζω τίποτα για το δάνειο, γιατί δεν έχω σχέση με την εταιρεία», εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης.
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα εάν η εταιρεία δεν εξυπηρετήσει το δάνειο τι θα γίνει, είπε «θα το εξυπηρετήσω εγώ. Όμως δεν γνωρίζω τι κάνει η εταιρεία και τι χειρισμούς κάνει με την τράπεζα. Είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία, ένας από τους μετόχους έχει πεθάνει».
Όπως ανέφερε, επρόκειτο με εταιρεία κατασκευαστική που πήρε το δάνειο για ανάπτυξη, που δόθηκε με κάλυψη 120% και «σε ανύποπτο χρόνο ήρθε η τράπεζα μετά από πέντε χρόνια να αμφισβητήσει τη γονική παροχή».
Σε ερώτηση για το αν δέχθηκε όχληση από την τράπεζα για το υπόλοιπο του δανείου, ο κ. Παπαθανάσης απάντησε πως «ξέρω ότι εκπλειστηριάστηκαν ακίνητα, υπάρχει ένα υπόλοιπο ποσό και αν δεν πληρωθεί το ποσό, θα το πληρώσω εγώ. Παραμένω υπεύθυνος για το συγκεκριμένο δάνειο. Μου είπαν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο, αυτοί μου είπαν ότι είμαι εγγυητής σε όλο το ποσό, το 1,8».

Το δημοσίευμα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, με τον τίτλο “Έκρυψε την περιουσία για να μην την κατασχέσουν – Χρώσταγε 1,8 εκατ. ευρώ ο Νικόλαος Παπαθανάσης” στο πρωτοσέλιδό της, έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για καταδολίευση δανειστών και συγκεκριμένα, της Eurobank.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης από επιχειρηματική δραστηριότητα χρωστάει σε δάνεια στη Eurobank, 1,45 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν εξυπηρετεί , ενώ δολίως – όπως αναγράφεται στην αγωγή που του έχει ασκηθεί από το 2015 και έχει γίνει εν μέρει δεκτή το 2020 – μεταβίβασε το σύνολο της  ακίνητης περιουσίας του στη σύζυγο και στα παιδιά του για να μην πληρώσει και να μη χάσει τα ακίνητά του.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ενώ ήταν υφυπουργός, στις 25 Ιουλίου 2019 ενεργοποιήθηκε εναντίον του η διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου για ποσό 322.000 ευρώ. Μαζί βρίσκονται και 51.000 ευρώ που χρωστά στον ΕΦΚΑ και έχει ήδη από 29-5-2018 ενεργοποιηθεί εναντίον του η διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάσχεσης. Μάλιστα, ο κ. Παπαθανάσης καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2020 για καταδολίευση δανειστών, υπόθεση που αφορά τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μια υπόθεση που, σύμφωνα με το Documento, έκτοτε αγνοείται.
documento.JPG
Πυρά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ενώ χιλιάδες δανειολήπτες ζουν καθημερινά την αγωνία για την πρώτη κατοικία τους και περιπέτειες με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους, οι μπαταχτσήδες υπουργοί του κ. Μητσοτάκη προκαλούν με τα χρέη τους και κανείς δεν τους ζητάει να πληρώσουν.
Όπως αποκαλύπτει το Documento, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης, όχι μόνο χρωστά 1,45 εκ. ευρώ σε τράπεζα, αλλά έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για καταδολίευση δανειστών, διότι μεταβίβασε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του στη σύζυγο και στα παιδιά του, προκειμένου και να μην πληρώσει και να μη χάσει την περιουσία του”, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, “από τις αποκαλύψεις προκύπτουν καίρια ερωτήματα:
-Πώς γίνεται μετά τη δικαστική απόφαση να μην έχει γίνει καμία διαδικασία ούτε έφεσης αλλά ούτε και πλειστηριασμού ή κατάσχεσης;
-Τα χρέη του κ. Παπαθανάση παραμένουν στην τράπεζα ή έχουν πουληθεί σε fund και μάλιστα με εγγύηση του Δημοσίου;
– Το δάνειο του κ. Παπαθανάση παραμένει ως έχει ή κουρεύτηκε για να μη χάσει την περιουσία του;
Και τέλος, μία ερώτηση για τον κ. Μητσοτάκη: Θα κρατήσει στα ψηφοδέλτια του κόμματος των Πάτσηδων τον στρατηγικό κακοπληρωτή κ. Παπαθανάση;».

www.bankingnews.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας