22:02 Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Παππάς: Είναι προφανές ότι η ΝΔ αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής

Παππάς: Είναι προφανές ότι η ΝΔ αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής

«Είναι προφανές ότι η ΝΔ αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής» σημείωσε σε δήλωσή του από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η ΝΔ «είναι γνήσιος εκφραστής του χρεοκοπημένου παρελθόντος. Τότε, που τα ΜΜΕ δανείζονταν με αέρα και τα κόμματα έπαιρναν δημόσιο χρήμα μέσω Siemens», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αναφορικά με τον διαγωνισμό, σημείωσε ότι «έγινε, τα κριτήρια ήταν αυστηρά, ο οικονομικός έλεγχος γίνεται με το γράμμα του νόμου, οι υποψήφιοι -όπως δικαιούνται- κάνουν ενστάσεις ο ένας για τον άλλο. Ο καθένας ασκεί τα δικαιώματα του και τα χρήματα καταβάλλονται τις επόμενες μέρες».

«Αυτά τα χρήματα υπόσχεται η ΝΔ να τα δώσει πίσω στους καναλάρχες», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας ότι είναι «ντροπή, μεγαλύτερη ακόμα και από τα 27 χρόνια απραξίας και διαπλοκής».

«Τους ενημερώνουμε πως δεν περνάνε οι θρασύδειλες απειλές εναντίον των μελών της Επιτροπής. Ο διαγωνισμός έχει πραγματοποιηθεί. Όσο και αν η ΝΔ φωνάζει, η Ελλάδα προχωρά» επεσήμανε κλείνοντας.

«Οι πολίτες έχουν πλέον απαξιώσει το διαγωνισμό – παρωδία που έστησε η Κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες» σημείωσε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι γι’ αυτό «επιχειρεί και πάλι να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι όποιος από τους “προσωρινούς υπερθεματιστές” δεν πληροί τις προϋποθέσεις, δεν θα πάρει άδεια».

«Λυπούμαστε που θα τον στεναχωρήσουμε, αλλά τον ενημερώνουμε, αφού, όπως όλα δείχνουν, δεν τον ενημερώνουν ο κ. Παππάς και η κυρία Γεροβασίλη, ότι ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, με την υπ’ αριθμό 239/9.9.2016 απόφασή του, που ενέκρινε το υπ’ αριθμό 24/9.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, ανακήρυξε ως οριστικούς υπερθεματιστές τους τέσσερις (4) πλειοδότες» πρόσθεσε η ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι αναμένει ο κ. Τσίπρας να αποδεχθεί το αίτημά της και να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Παππάς, οι πλειοδότες, καθώς και όσοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία, που, σύμφωνα με τη ΝΔ, εξελίσσεται σε φιάσκο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας