4:13 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

"Παραδικαστικό": Συνεργοί και χρήσιμοι ηλίθιοι

"Παραδικαστικό": Συνεργοί και χρήσιμοι ηλίθιοι

“Παραδικαστικό”. Από την κατάθεση Ράικου δεν γίναμε πιο σοφοί. Αντιθέτως επιβεβαιωθήκαμε όλοι όσοι καλύπτουμε το δικαστικό ρεπορτάζ και κυρίως έχουμε διάθεση να κάνουμε ερευνητική δημοσιογραφία, με το όποιο κόστος. Από τις ημέρες παντοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Παπαγγελόπουλου φυσικά είχαμε το σθένος να αποκαλύψουμε ότι επί ημερών του ελεγχόμενου πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης γίνονταν απίστευτες παρεμβάσεις και εξόφθαλμα πράγματα.

Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός 

Ότι είχε στηθεί ένα παραμάγαζο εντός και εκτός της ελληνικής Δικαιοσύνης το οποίο στο όνομα καταπολέμησης της Διαφθοράς είχε στήσει από τα πλέον διεφθαρμένα συστήματα. Με αρωγούς δημοσιογράφους, εκδότες και δυστυχώς δικαστικούς λειτουργούς. Και ότι οι πιέσεις προς τους λειτουργούς της Θέμιδος δεν ήταν μόνο για να «σκίσουν» έστω και χωρίς στοιχεία τους πολιτικούς αντιπάλους της τότε κυβέρνησης αλλά και για να θάψουν υποθέσεις. “Παραδικαστικό” με τα όλα του δηλαδή!

Ο Αγγελής κατέθεσε ότι η Τουλουπάκη, με άνωθεν εντολή, έπαιζε καθυστερήσεις σε δυο περιπτώσεις. Η μία είναι της Τράπεζας Πειραιώς-Λογοθέτη (με υπερασπιστές των κατηγορουμένων πάντως να ισχυρίζονται ότι και εκείνοι την πίεζαν προκειμένου να περατώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την έρευνα!) και η άλλη του Φλώρου.

Η Ράικου κατέθεσε ότι πιεζόταν από τον Παπαγγελόπουλο να μην περαιώσει γρήγορα την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και των θαλασσό-δανεισμένων Καλογρίτσα και σία… Για όλα τα παραπάνω είχαμε γράψει, στενοχωρώντας ακόμη και «φίλους» που μας το έπαιζαν αθώες περιστερές. Αυτές δεν είναι όμως οι μόνες υποθέσεις, πιστέψτε με. Εάν τελικά η επιτροπή διερευνήσει σε βάθος θα βγουν πιο μεγάλοι «λαγοί».

Ας πάμε τώρα στο προκείμενο. Ο Παπαγγελόπουλος δεν ήταν μόνος του. Είχε συνεργούς και χρήσιμους ηλίθιους. Εισαγγελείς, δικαστές και πρόσωπα από τον χώρο του Τύπου. Αγνοούσαν το σχέδιο που εκτελούσαν ή ήταν τα χρήσιμα πιστόλια που συνέτασσαν καταγγελίες, προανήγγειλαν έρευνες και εκτελούσαν λειτουργούς της Θέμιδος, θα φανεί από την έρευνα για το “Παραδικαστικό”.

Ας τα πάρουμε χρονολογικά:

  • Καλοκαίρι του 2015. Καταγγελία εκδότη στον τότε υπουργό κάνει λόγο για εγκληματική οργάνωση Μιωνή, Παπασταύρου και Σια στη λίστα Λαγκάρντ. Τέσσερις εισαγγελείς σε μυστική υπηρεσία (Ζαγοραίος, Τουλουπάκη, Ντζούρας και Καλούδης) ταξιδεύουν μαζί με δημοσιογράφο(!) στο Παρίσι για να πάρουν κατάθεση από τον Φαλτσιανί. Δεν ενημερώνουν κανένα ούτε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Επιστρέφουν και κρατούν την κατάθεση για την πάρτη τους και την πάρτη του υπουργού χωρίς καν να ενημερώσουν τους Οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση. Λίγο καιρό αργότερα με πράξη του κ. Ζαγοραίου η Τουλουπάκη μεταπηδά και στην Οικονομική εισαγγελία. Ο Παπαγγελόπουλος δεν μπορεί να πατήσει όμως πόδι στην εισαγγελία Διαφθοράς.
  • Δεκέμβριος 2016. Γίνεται γνωστό στην Ελλάδα το σκάνδαλο Το ereportaz είναι από οτι πρώτα σάιτ που την αποκαλύπτει. Διατάσσεται έρευνα από τον υπουργό Κοντονή.
  • Φεβρουάριος 2017. Η Ράικου καταγγέλλει ότι δέχεται πιέσεις από τον Παπαγγελόπουλο προκειμένου να παραπέμψει πολιτικούς για την υπόθεση Novartis χωρίς στοιχεία. Όταν απαντά ότι δεν είναι αυτής της Σχολής της έκλεισε το τηλέφωνο.
  • Τι συνέβη στη συνέχεια; Προ του καταστροφικού για τον Παπαγγελόπουλο ενδεχόμενο να παραμείνει στην εισαγγελία Διαφθοράς και να επανεκλεγεί επιστρατεύθηκαν τα μπαζούκας. Μια αναφορά της ανακρίτριας Ζαμανίκα (η οποία με την αλλαγή της κυβέρνησης αποχώρησε αυτοβούλως από ειδική ανακρίτρια) η οποία κατηγορούσε τη Ράικου η οποία είχε ήδη ασκήσει τρεις διώξεις σε Λιακουνάκο και Σια, ότι κάλυπτε τον Λιακουνάκο και τον Παπαντωνίου. Για τη συγκεκριμένη αναφορά είχε ελεγχθεί και αθωωθεί πειθαρχικά η Ράικου αλλά αυτό δεν έκαμψε τους ερευνητές δημοσιογράφους να την κάνουν πρωτοσέλιδο. Ούσα «γάτα» η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς το έλαβε το μήνυμα και παραιτήθηκε.
  • Λίγο καιρό μετά το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο έπρεπε να επιλέξει τον αντικαταστάτη της. Και (ω του θαύματος) από όλους τους εισαγγελείς επελέγη η Ελένη Τουλουπάκη. Παράτυπα όπως κατήγγειλε (ματαίως, βεβαίως, βεβαίως) η Ευγενία Κυβέλου.

Είδατε όταν το σύμπαν συνωμοτεί τι ωραίες εξελίξεις έχουμε…;

*Όπως δημοσιεύθηκε στη στήλη “Εδώλιο” της εφημερίδας “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας