22:38 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου - Ποιος ο λόγος

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου - Ποιος ο λόγος

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν ότι η συμμετοχή σε μία κοινωνική εκδήλωση έδωσε το λάθος μήνυμα…

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η συνάντηση αυτή, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον πρωθυπουργό, και είναι δεδομένο ότι υπήρχε ενόχληση. Και οι δύο θέλησαν να διευκολύνουν τον πρωθυπουργό με τις παραιτήσεις τους.

«Η παρουσία τους εκεί έδωσε ένα εντελώς λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση, και προφανώς δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν στη θέση τους» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

«Δυο υπουργοί την Κυριακή στο σπίτι συγκεκριμένου επιχειρηματία»

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς τη ΝΔ, ότι την Κυριακή το βράδυ δυο υπουργοί επισκέφθηκαν επιχειρηματία και έπιναν ποτά στο σπίτι τους.

«Δεν ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ούτε των υπολοίπων κομμάτων, που υπέγραψαν να υπάρχει αυτή εδώ η διαδικασία (πρόταση δυσπιστίας) μαζί με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Οι δικοί σας υπουργοί ήταν… Ο κ. Παπασταύρου και ο κ. Μπρατάκος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση που ανοίγει μεταξύ άλλων είναι πώς θα αντικατασταθούν οι δυο υπουργεί, δηλαδή αν θα υπάρξει ευρύτερη αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα ή αν θα αντικατασταθούν μόνο οι δυο συγκεκριμένες θέσεις.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έκανε λόγο για κοινωνική εκδήλωση και για προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να ρίξει λάσπη, ενώ ο κ. Βορίδης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ δήλωσε πως επρόκειτο για μια «κοινωνική συνάντηση που ήταν κι άλλα 10 άτομα μπροστά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλή – Πρόταση δυσπιστίας: Άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (live)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Η κυβέρνηση ξεπερνά διαρκώς τα όρια”

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας