7:11 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Τουλουπάκη: Παραμένει στην υπόθεση Novartis!

Τουλουπάκη: Παραμένει στην υπόθεση Novartis!

Παραμένει η Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis!

Ανατροπή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών Αθηνών για την υπόθεση Novartis.

Με ευρεία πλειοψηφία, οι εφέτες αποφάσισαν ότι η δικογραφία πρέπει να παραμείνει στα χέρια των εισαγγελέων Διαφθοράς. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε διαφορετική εισήγηση όπως έγραψε το eReportaz 74 ανώτεροι δικαστές τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της έρευνας από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, 42 κατά ενώ δυο δήλωσαν απλά παρόντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν στιγμές έντασης.

Το σκεπτικό

Το σκεπτικό της πλειοψηφίας των 60 εφετών, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, πως η έρευνα ήδη διενεργείται 3 χρόνια και έχει προχωρήσει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Συγκεκριμένα: ήδη 5 δικογραφίες βρίσκονται στην ανάκριση με τις ανακρίτριες να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο της δικογραφίας και για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει σε απολογίες ούτε ακόμη και για την πρώτη δικογραφία που έφτασε στα χέρια τους με την άσκηση ποινικής δίωξης στο Κων/νο Φρουζή, αφορά το γεγονός ότι λείπουν στοιχεία τα οποία αναμένουν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Οι δυο ανακρίτριες χαρακτηρίστηκαν δε ικανότητες στο έργο τους

Όσον αφορά στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς , η τελευταία ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία ήταν 14-6-2019 και δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως επισημάνθηκε. Υπενθύμισαν επίσης πως ήδη έχουν τεθεί 7 υποθέσεις στο αρχείο, έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και απομένουν προς έρευνα 4 δικογραφίες.

Η μειοψηφία

Οι 40 εφέτες που μειοψήφησαν εξέφρασαν την άποψη πως πρέπει να αναλάβει εφέτης ανακριτής επειδή η υπόθεση είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και προεκτάσεις, επειδή συνέχεται με την αναγκαία λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, έχει απασχολήσει τη Βουλή και τον Τύπο, έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.

Παραμένει η Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας