16:56 Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Παραμένουν σοβαρές οι διαφορές μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν στη συμφωνία για τα πυρηνικά

Παραμένουν σοβαρές οι διαφορές μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν στη συμφωνία για τα πυρηνικά

Σοβαρές διαφορές εξακολουθούν να υφίστανται στις συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας της Τεχεράνης το 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις που τώρα είναι σε αναστολή και αν οι διαφορές αυτές δεν μπορέσουν να γεφυρωθούν στο άμεσο μέλλον, η Ουάσινγκτον θα χρειαστεί να επανεξετάσει την προσέγγισή της, προειδοποίησε σήμερα ένας Αμερικανός ανώτερος αξιωματούχος.

“Αυτή η διαδικασία δεν πρόκειται να είναι ανοιχτή για πάντα”, τόνισε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους. “Έχουμε διαφορές και αν δεν μπορούμε να τις γεφυρώσουμε στο άμεσο μέλλον, νομίζω ότι θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να εξετάσουμε πώς… να προχωρήσουμε”.

Ο έκτος γύρος έμμεσων συνομιλιών διακόπηκε την Κυριακή, δύο ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν τις οποίες κέρδισε ο σκληροπυρηνικός Εμπραχίμ Ραϊσί, ο επικεφαλής της Δικαστικής Αρχής του Ιράν, ο οποίος βρίσκεται στην αμερικανική ‘μαύρη λίστα’. Ο Ραϊσί αναμένεται να αντικαταστήσει τον Ροχανί τον Αύγουστο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία αναμένεται να επιστρέψει στη Βιέννη για έναν έβδομο γύρο συνομιλιών στο εγγύς μέλλον, αλλά ότι δεν ήξερε πότε.

Διαβάστε ακόμη 

Ο Ρούντολφ Τζουλιάνι αντιμέτωπος με τη διαγραφή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο

Κατέρρευσε ένα πολυώροφο κτίριο στο Μαϊάμι (Βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας