22:04 Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Παρέμβαση εισαγγελέα για την κακοδιαχείριση κονδυλίων στο μεταναστευτικό μετά το δημοσίευμα της ΜΠΑΜ

Παρέμβαση εισαγγελέα για την κακοδιαχείριση κονδυλίων στο μεταναστευτικό μετά το δημοσίευμα της ΜΠΑΜ

Με την παραγγελία της προς την προϊσταμένη της Οικονομικής Εισαγγελίας Μαριάννας Ψαρουδάκη, η εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζητάει να ερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων αλλά και να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Ήδη, η κυρία Ψαρουδάκη κάλεσε για κατάθεση τον αντιστράτηγο ε.α. Ανδ. Ηλιόπουλο, διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων, μετά τις καταγγελίες του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», όπου έκανε λόγο για ένα… χάος, κάτι που ανέδειξε και με το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” στο φύλλο της Κυριακής.

Ειδικότερα, στη συνέντευξή του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε σε ενδείξεις κακοδιαχείρισης κονδυλίων από τον κρατικό μηχανισμό αλλά και από ΜΚΟ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήρθε η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς.

«Έχει χαθεί ο έλεγχος και είναι ώρα να παρέμβουν εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών Αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή», είχε αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

Η αντίδραση Βίτσα 

Ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε κάνει λόγο για ψεύδη, προαναγγέλλοντας ότι θα κινηθεί νομικά σε βάρος του κ. Ηλιόπουλου. Μάλιστα, ο κ. Βίτσας μιλώντας στο ΑΠΕ άνοιξε τον δρόμο της αποπομπής του Ανδρέα Ηλιόπουλου, υποστηρίζοντας ότι δεν ασκούσε επαρκώς τα καθήκοντά του ως διευθυντής των κέντρων υποδοχής.

«Επιβεβλημένοι και ευπρόσδεκτοι οι έλεγχοι»

«Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο», σχολίασαν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το ζήτημα αυτό.

«Θεωρούμε τους ελέγχους επιβεβλημένους αλλά και ευπρόσδεκτους. Ας γίνει διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα», σημείωσαν οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας