22:21 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της ΔΕΗ

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της ΔΕΗ

Παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας, με αφορμή τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Περίπου 10 μέλη της οργάνωσης προσέγγισαν τα γραφεία και με μαύρη μπογιά έγραψαν υβριστικά συνθήματα στην τζαμαρία, πέταξαν φέιγ βολάν και στη συνέχεια έγιναν «καπνός». Την ευθύνη της παρέμβασης ανέλαβε και επίσημα η γνωστή αναρχική ομάδα με μακροσκελές κείμενό της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ρουβίκωνας μιλάει, μεταξύ άλλων, για τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και υπογραμμίζει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια δε θα μπορέσουν να καλύψουν το κόστος της ηλεκτροδότησης» και ζητάει κράτος, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, Πάροχοι, ρυθμιστικές αρχές ενέργειας, να δεσμευτούν ότι δεν θα κόψουν το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Παράλληλα κάνει λόγο για όργιο κερδοσκοπίας, που, όπως σημειώνει, «μάς έχει εγκλωβίσει σε μια συνθήκη απειλής για στοιχειώδεις όρους επιβίωσής μας στην καθημερινότητα». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για προσαγωγές.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ 


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας