11:20 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Πάσχα στην πόλη με διάγγελμα...

Πάσχα στην πόλη με διάγγελμα...

Με διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να γίνει η ενημέρωση των πολιτών, ως προς τη σταδιακή άρση του lockdown στη χώρα μας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ωστόσο το άνοιγμα του τουρισμού έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό και η επίσημη ημερομηνία είναι η 14η Μαΐου, ενώ το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί πως είναι καιρός να ανοίξουν όλες οι σχολικές βαθμίδες και να γίνουν έστω και για μικρό χρονικό διάστημα μαθήματα δια ζώσης.

Έτσι, λοιπόν, ο πρωθυπουργός πιθανότατα μέχρι αύριο θα εξηγήσει στον ελληνικό λαό τη σειρά των δραστηριοτήτων που θα ανοίξουν σταδιακά.

Πότε ανοίγουν όλα τα σχολεία;

Τα θέματα της ατζέντας είναι: άνοιγμα σχολείων, λιανεμπόριο χωρίς sms στο 13032, μετακίνηση από δήμο σε δήμο και μετακίνηση εκτός νομού, άνοιγμα εστίασης.

Αυτό που έχει ειπωθεί είναι ότι η ημερομηνία-ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι η 15η Μαΐου.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στον κόσμο εφόσον η επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας εισηγηθεί τα μέτρα για τον εορτασμό του Πάσχα. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να «θυσιαστεί» το Πάσχα στα χωριά για να ανοίξουν οι υπόλοιπες δραστηριότητες αμέσως μετά τον εορτασμό του.

Ο οδικός χάρτης της εξόδου θα γίνει γνωστός στους πολίτες μετά τη συνεδρίαση του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους έτσι ώστε να έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας τις τελευταίες ημέρες.

Οι ημερομηνίες-«κλειδιά» για να επαναλειτουργήσουν οι δραστηριότητες

Βήμα βήμα θα γίνει το άνοιγμα της οικονομίας και των λοιπών δραστηριοτήτων. Μια πιθανή ημερομηνία για τη λειτουργία της εστίασης είναι μεταξύ 6 και 10 Μαΐου. Σχετικά με το λιανεμπόριο -για να ανοίξει πλήρως με κατάργηση της υποχρέωσης για αποστολή μηνύματος sms στο 13032- η πιο πιθανή ημερομηνία είναι την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά το Πάσχα.

Στις 10 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, με το Υπουργείο Παιδείας να προτείνει επιστροφή όλων των μαθητών στις σχολικές τάξεις. Η 14η Μαΐου είναι η ημερομηνία που η χώρα θα ανοίξει επίσημα τον τουρισμό. Οι επισκέπτες που θα έρχονται στην Ελλάδα είτε θα έχουν έγγραφο που να πιστοποιεί ότι έχουν εμβολιαστεί, είτε ότι θα έχουν μαζί τους αρνητικό PCR τεστ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας